Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 L’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la responsabilitat ciutadana durant les passejades a partir de demà

L’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la responsabilitat ciutadana durant les passejades a partir de demà

L’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la responsabilitat ciutadana durant les passejades a partir de demà

S'aconsella no fer ús de mobiliari urbà i es recomana als vianants que circulin per la dreta, que facin servir mascaretes i que sempre respectin les distàncies de seguretat.
L’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la responsabilitat ciutadana durant les passejades a partir de demà Foto: Isaias Mena - Ajuntament de Tarragona
01/05/2020

Demà dissabte es posa en marxa la segona mesura d’alleujament del confinament que permet fer passejades per franges horàries segons les edats. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha demanat que, ara que s’apliquen mesures per alleugerir el desconfinament, “és quan és diposita més responsabilitat en cadascú de nosaltres per evitar els riscos de contagi”. Per això, ha insistit que “és un moment clau per demostrar el civisme i responsabilitat que Tarragona manté des del començament del confinament”.

L’alcalde recorda que a partir de demà podrem transitar l’espai públic de manera regulada per edats i horaris, que és “una manera molt diferent a com ho fèiem abans”. “Ara hem de ser vianants més conscients que mai de les normes vigents per sortir al carrer: atents a mantenir les distàncies entre nosaltres i evitant sempre aglomeracions.”

Recomanacions durant les passejades


L’Ajuntament recomana als ciutadans que facin una previsió del seu recorregut per a les passejades regulades prioritzant carrers amb voreres amples i que n'evitin els estrets, on mantenir la distància és més difícil. Així mateix, també aconsella no fer ús de mobiliari urbà, recomana als vianants que circulin per la dreta, que facin servir mascaretes i demana que sempre es respectin les distàncies de seguretat. També recorda que no està permès el bany a les platges, ni practicar esports aquàtics. Tampoc ho està l’accés a parcs infantils.

D’altra banda, per facilitar la circulació de vianants mantenint les distàncies interpersonals es tancarà al trànsit la Rambla Nova, des de la Font del Centenari fins el Balcó del Mediterrani, així com el carrer Trafalgar, al Serrallo. La Passarel·la del Port se senyalitzarà per demanar que la gent circuli per cada costat en un sol sentit i per demanar que es respecti la separació interpersonal. A més, s’han habilitat passos diferenciats per a cada sentit de caminar en el pont de la Petxina (accés al Serrallo) i pels passos centrals del Moll de Costa, a efectes d'evitar els creuaments entre persones que circulin en sentits diferents. L'escullera s'obrirà només en horari de pràctica esportiva.

D’altra banda, entre dilluns i dimecres s'ajustaran els temps dels semàfors més transitats de la ciutat per donar més temps de pas als vianants i reduir el seu temps d'espera, acció que cada quinze dies es reajustarà segons la demanda.

La Guàrdia Urbana reforçarà el control a l'accés a les platges i control d'anades a segones residències. Durant el cap de setmana Protecció Civil emetrà per la megafonia dels vehicles recordatoris de les normes que regulen les sortides en aquesta fase.

Condicions de les passejades i esport a partir de demà dissabte


Amb menors de 14 anys, la sortida s’ha de fer entre les 12 i les 19 h. Es pot fer un màxim d’una passejada diària, d’una hora, a no més d’1 km del domicili i amb un adult només, acompanyant un màxim de tres nens.

Dels 14 als 70 anys, la sortida es pot fer entre les 6 i les 10 h i entre les 20 i les 23 h. Els passejos es poden fer un cop al dia, sense allunyar-se més d’1 km del domicili i es poden realitzar amb una persona amb qui es convisqui. Es pot fer esport no professional individualment dintre del municipi de residència.

Persones majors de 70 anys i persones que hagin de sortir acompanyades per motius de necessitat, entre les 10 i les 12 h i entre les 19 i les 20 h. Els passejos es poden fer un cop al dia, sense allunyar-se més d’1 km del domicili. Els majors de 70 anys poden fer el passeig amb una persona amb qui es convisqui d’entre 14 i 70 anys. Quan es tracta de persones que per necessitat han de sortir acompanyades pot ser amb un cuidador. Es pot fer esport no professional individualment dintre del municipi de residència.

No poden sortir les persones amb símptomes o en quarantena per Covid-19.

Segells de reconeixement d'administració oberta