Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 L’alcalde Ricomà trasllada al president Pedro Sánchez la necessitat de crear una agència de seguretat química

L’alcalde Ricomà trasllada al president Pedro Sánchez la necessitat de crear una agència de seguretat química

L’alcalde Ricomà trasllada al president Pedro Sánchez la necessitat de crear una agència de seguretat química

L’objectiu és vetllar per la seguretat del polígon petroquímic
24/01/2020

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha traslladat aquest matí al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, la necessitat de crear una agència de seguretat química. La trobada s’ha produït a Fitur, on l’alcalde li ha traslladat la preocupació pels efectes del temporal Glòria i l’explosió produïda a l’empresa IQOXE.

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que acompanyava durant la visita al president Pedro Sánchez s’ha compromès a venir a Tarragona i a parlar d’aquest tema. Ricomà considera necessària la creació d’aquesta entitat per vetllar per la seguretat d’un polígon tan sensible com el petroquímic. “La química ha de ser la primera interessada a tenir el màxim nivell de seguretat i la màxima gestió de les emergències. És molt important que s’impliqui l’Estat en el control de la seguretat de les empreses químiques. No volem dir que no s’hi treballi, però una agència estaria bé per extremar al màxim totes les mesures. Ens cal fer les coses millor i, per a això, hem de comptar amb la complicitat de totes les administracions i el sector empresarial. D’aquesta manera podem recuperar la confiança de la ciutadania”, ha remarcat.

Segells de reconeixement d'administració oberta