Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 La Guàrdia Urbana de Tarragona ha multat 379 persones i establiments en relació a les mesures de la COVID-19 des del juliol

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha multat 379 persones i establiments en relació a les mesures de la COVID-19 des del juliol

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha multat 379 persones i establiments en relació a les mesures de la COVID-19 des del juliol

La majoria de denúncies, 155, són per no portar la mascareta posada o dur-la de forma incorrecta
La Guàrdia Urbana de Tarragona ha multat 379 persones i establiments en relació a les mesures de la COVID-19 des del juliol Foto: Isaias Mena.
03/11/2020

El passat cap de setmana (30, 31 i 1 de novembre) la Guàrdia Urbana va denunciar un total de 101 persones per incomplir les mesures de seguretat decretades davant de la crisi sanitària de la COVID-19. A més es van multar dos establiments per no respectar les mesures de seguretat i un establiment que tenia activitat quan havia d’estar tancat. Durant aquest cap de setmana, 35 persones van ser multades per dur a terme reunions amb excés de persones, 29 per no respectar l’horari de les restriccions nocturnes, 24 persones per no dur la mascareta, vuit persones per incomplir les restriccions de mobilitat, quatre per consum d’alcohol a la via pública i una per fumar sense mantenir la distància. 

Es tracta d'una gran quantitat de sancions en un sol cap de setmana. Aquesta tendència és paral·lela a l’enduriment de les mesures decretades pel PROCICAT. D’aquesta manera podem veure que des del més de juliol s’han fet un total de 379 denúncies, però 277 s’han imposat el passat mes d’octubre. A més, la posada en marxa del dispositiu conjunt PONDUS amb el Cos de Mossos d’Esquadra ha permès augmentar la presència en els barris de Ponent, aconseguint detectar més infraccions. El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha reafirmat “el ferm compromís de la conselleria de garantir la seguretat dels ciutadans” i ha remarcat la importància de la seguretat sanitària en aquests moments. Per aquestes raons Castaño ha explicat que “es despleguen tots els operatius i agents de la Guàrdia Urbana per tal de garantir el compliment les normes que emanen del PROCICAT i el Departament de Salut”. 

El mes d’octubre es van multar 253 persones per infraccions relacionades amb les mesures decretades per la COVID-19. Les infraccions més recurrents van ser: no dur mascareta, amb 90 sancions; reunions amb excés de persones (88) i no respectar l’horari de confinament, amb 61 multes. També es van multar vuit persones per incomplir les restriccions de mobilitat, cinc per consumir alcohol a la via pública i una persona per fumar sense mantenir la distància. Pel que fa als establiments: 14 van ser multats per estar oberts mantenint l’activitat, set per no respectar les mesures de seguretat i tres per no complir l’horari de tancament. 

Si es fa un recull de totes les denúncies tramitades des del mes de juliol fins a l’1 de novembre s’han multat 330 persones —155 per la mascareta, 89 per reunions amb excés de persones, 61 per no respectar l’horari de confinament, 12 per fumar sense mantenir la distància, vuit per incomplir les restriccions de mobilitat i cinc per consumir alcohol a la via pública—. A més també s’han multat 49 establiments —19 per no respectar les mesures de seguretat, 14 per estar oberts amb activitat, 12 per no respectar l’horari de tancament, dos per excés d’aforament i dos per no oferir la suficient distància entre taules a la terrassa—.  

Segells de reconeixement d'administració oberta