Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament activa el Pla d'actuació municipal per risc d'inundacions en fase d'alerta

L'Ajuntament activa el Pla d'actuació municipal per risc d'inundacions en fase d'alerta

L'Ajuntament activa el Pla d'actuació municipal per risc d'inundacions en fase d'alerta

Per la seva part, EMATSA farà un seguiment constant de la situació
28/08/2020

La Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d'actuació municipal en fase d'alerta pel risc d’inundacions en previsió de l’arribada de pluges intenses. Per aquesta raó s’ha iniciat un dispositiu de vigilància de la zona litoral i les àrees amb major risc d’inundació.

Es recomana a la població seguir els consells de prevenció, com evitar baixar a soterranis ni quedar-se en zones baixes, així com no deixar a l’exterior (al jardí, al pati...) objectes que l’aigua pugui arrossegar. També es recomana circular per les rutes principals i l’autopista, i no travessar rieres, torrents, passos subterranis o zones inundables, ni a peu ni en cotxe. Cal tenir en compte que els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat. Es poden consultar el conjunt de consells de prevenció al web de l'Ajuntament.

Per la seva part, EMATSA ha dut a terme una neteja preventiva dels embornals a la Part Baixa de la ciutat per millorar la capacitat de drenatge del sistema, i ha activat en fase d’alerta l'equip de guàrdia per actuar amb la màxima celeritat. A més, des del centre de control es farà un seguiment constant de la situació.

En cas de necessitat, es pot trucar al telèfon d’emergències de la Generalitat, 112, o a la Guàrdia Urbana de Tarragona, 092. 

Segells de reconeixement d'administració oberta