Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona i els Mossos d'Esquadra impulsen una taula de treball amb la comunitat migrant

L'Ajuntament de Tarragona i els Mossos d'Esquadra impulsen una taula de treball amb la comunitat migrant

L'Ajuntament de Tarragona i els Mossos d'Esquadra impulsen una taula de treball amb la comunitat migrant

L'objectiu de les trobades és establir vincles de confiança i millorar la transparència
L'Ajuntament de Tarragona i els Mossos d'Esquadra impulsen una taula de treball amb la comunitat migrant Foto: Mauri.
17/06/2020

Aquest dimecres s’han reunit els màxims representants de la Guàrdia Urbana de Tarragona i Mossos d’Esquadra junt amb la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, amb diverses associacions de persones nouvingudes, amb la voluntat d’establir un nou vincle de confiança i transparència. En aquesta trobada s’ha establert tirar endavant una taula conjunta que es reunirà periòdicament i que servirà per tractar tots els temes que puguin generar conflicte o confusió, per tal de generar seguretat i confiança entre totes les parts.

La Conselleria de Nova Ciutadania ha impulsat aquesta taula de treball amb els dos cossos policials per fer un pas endavant en la lluita contra el racisme instal·lat en la societat i arran de les protestes antiracistes globals a partir de la mort de George Floyd a mans de la policia als Estats Units, així com altres casos més propers de vigent actualitat.

L’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Àrea de Nova Ciutadania, ha impulsat una visita a la Comissaria dels Mossos de diferents entitats que treballen amb persones nouvingudes. Hi han participat organitzacions com la Coordinadora Latina, Red Antiracista, Associació Senegalesa de Tarragona, així com membres de la coordinadora musulmana; entre d’altres.

A la reunió han estat presents: Josep Maria Estela, cap dels Mossos de la Regió Policial del Camp de Tarragona; Ramon Franquès, cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos al Tarragonès; el sergent de la Guàrdia Urbana, Jose Guijarro, i el sergent i agent del Grup de Proximitat de la Policia Local de Tarragona, Xavier Plá, també, entre d’altres representants.

Segells de reconeixement d'administració oberta