Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 Tarragona valora en 624.000 € els danys del temporal Glòria

Tarragona valora en 624.000 € els danys del temporal Glòria

Tarragona valora en 624.000 € els danys del temporal Glòria

L’Ajuntament demanarà suport econòmic a altres administracions per reparar els desperfectes
13/02/2020

L’Ajuntament de Tarragona ha fet una valoració dels danys causats pel temporal Glòria que s’eleva a 624.000 euros.

La força del vent i l’aigua ha provocat força desperfectes. Els danys més importants han estat a les platges, on s’ha perdut un gran volum de sorra, s’han acumulat restes vegetals i residus sòlids que el mar ha portat (tubs de plàstic, tubs d’obra, caixes, ampolles, etc.); s’han trencat molts elements degut a la gran força de l’aigua i la seva àmplia penetració a la part del litoral terrestre; s’han perdut passarel·les i papereres; moltes dutxes de les platges s’han desplaçat de lloc i hi ha hagut danys en rampes i escales.

D’altra banda, el temporal també ha provocat desperfectes en edificis municipals, tot i que no han estat considerables, especialment en les cobertes. També n'ha resultat afectada la zona esportiva de Sant Salvador, instal·lacions elèctriques i la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua. Finalment, cal assenyalar que el temporal va afectar caminals del parc del riu Francolí, que han quedat malmesos, i l’arbrat.

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que “reclamarem el suport d'altres administracions per fer front als desperfectes del temporal. L'Ajuntament, les entitats i la ciutadania ens hi hem implicat a fons, ara cal que ho facin les administracions de rang superior. I cal que tots plegats fem una reflexió: les ciutats només tenen futur si són sostenibles”.

L’Ajuntament de Tarragona traslladarà a la Generalitat i a la delegació del Govern espanyol aquesta avaluació de danys per tal de sol·licitar ajudes econòmiques per a la seva reparació.

 

Valoració de danys

Els 624.000 € de valoració de danys es distribueixen en quatre àmbits d’actuació: obres a les platges; el mobiliari, serveis i neteja de les platges; edificis i instal·lacions municipals, i parcs i jardins.

— Platges (Miracle, Arrabassada, Savinosa, Capellans, Llarga, la Móra): 324.482 euros. En aquest import s’inclou, entre altres obres de reparació, la consolidació de l’escullera del Miracle; la reparació del mur de contenció de la Savinosa; la reparació dels accessos a la platja dels Capellans; la reparació de la rampa de la zona del Club Nàutic de la Llarga, la reparació de la guingueta, de les rampes i escales de la zona de restaurants, la neteja d’algues, etc.; a la platja de la Móra s’arranjarà el pont i es farà la neteja i reparació del canal, entre altres actuacions.

— Les actuacions necessàries per reposar els elements de mobiliari com les papereres, passarel·les, dutxa, neteja i tractament de residus orgànics i inorgànics s’eleven a 95.927 euros.

— Les reparacions dels danys causats als edificis i instal·lacions municipals pugen a 52.775 euros.

— La destrucció dels caminals al parc fluvial del Francolí i els trenta arbres malmesos o arrencats per la força del vent suposen un cost de 150.000 euros.

Segells de reconeixement d'administració oberta