Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 Un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana i el cos de Mossos d'Esquadra desallotja diversos pisos al carrer Ferrers, 7

Un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana i el cos de Mossos d'Esquadra desallotja diversos pisos al carrer Ferrers, 7

Un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana i el cos de Mossos d'Esquadra desallotja diversos pisos al carrer Ferrers, 7

Durant els darrers dies s’havien fet diversos avisos als ocupants de l’edifici per tal de que l’abandonessin el més aviat possible
Un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana i el cos de Mossos d'Esquadra desallotja diversos pisos al carrer Ferrers, 7 El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño (dreta), i l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Enrique Fernández Ferreira. Foto: Mauri.
10/09/2020

Avui poc abans de les 7 del matí s’ha procedit al desallotjament dels baixos, el primer i el tercer pis del carrer Ferrers número 7 en compliment de l’ordre dictada pel jutjat de primera instància número 3 de Tarragona. En el dispositiu hi han participat: cinc dotacions de la Guàrdia Urbana de Tarragona (tres de seguretat ciutadana, una de proximitat i una de trànsit) en coordinació amb cinc dotacions més del cos de Mossos d’Esquadra (dues dotacions de seguretat ciutadana i tres equips de l'ARRO). També han estat presents dues funcionàries judicials.

L’operatiu ha transcorregut sense incidents, i s’han pogut desallotjar els tres ocupants de l’edifici. Un d’ells ha estat detingut per una ordre d’allunyament. Durant els darrers dies s’havien fet diversos avisos als ocupants de l’edifici per tal de que l’abandonessin el més aviat possible, ja que el desallotjament era imminent, això ha permès que avui només hi haguessin tres ocupants. Serveis socials i diferents entitats socials estan fent el seguiment de les persones que vivien a l’edifici.

Aquest desallotjament és el desenllaç d’un procediment que es va iniciar quan els propietaris de l’edifici, assessorats per la Guàrdia Urbana, van denunciar l’ocupació il·legal. Cal tenir en compte que l’ocupació anava acompanyada de diferents derivades com l’augment de la delinqüència i problemes de convivència a la zona. Per aquesta raó, el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha volgut destacar que des de sempre “s’ha mantingut molt contacte amb els veïns i s’ha comptat amb la seva complicitat que ha facilitat la tasca de la Guàrdia Urbana”.

Des de l’Ajuntament i des de la Guàrdia Urbana, s’ha actuat proactivament per tal de buscar solucions a la situació del carrer Ferrers, i a més el conseller Manel Castaño ha volgut remarcar que l’ocupació d’edificis “és un problema global que no només s'ha de tractar des de la seguretat. Calen polítiques d'habitatge i actuacions dels serveis socials i els serveis municipals estem treballant en aquest àmbit". A més el conseller ha remarcat que des de l’Ajuntament “estarem molt vigilants que aquest problema no es traslladi a altres punts de la ciutat”.

Aquest desallotjament s’emmarca en el que es coneix com a dispositiu Vibio, un dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana i el Cos de Mossos d’Esquadra a la Part Alta que ha fet més de 600 operacions a la zona des del passat mes de febrer —470 per part de la Guàrdia Urbana i 205 per part de Mossos—.

Segells de reconeixement d'administració oberta