Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 Una vintena d’arbres caiguts i talls de trànsit per acumulació d’aigua, balanç provisional del pas de la borrasca Glòria per la ciutat

Una vintena d’arbres caiguts i talls de trànsit per acumulació d’aigua, balanç provisional del pas de la borrasca Glòria per la ciutat

Una vintena d’arbres caiguts i talls de trànsit per acumulació d’aigua, balanç provisional del pas de la borrasca Glòria per la ciutat

El Pla d’Actuació Municipal es manté activat en fase d’alerta per risc de vent i de fort onatge
22/01/2020

El pas de la borrasca Glòria per la ciutat va provocar ahir a la tarda i aquesta matinada desenes d'incidències, la majoria per arbres o branques caiguts i pel despreniment d'objectes a la via pública. A la nit, la important acumulació d'aigua va causar diferents talls de trànsit a la zona de Ponent i a la franja litoral.

Una part important de la vuitantena d'incidències registrades durant tota la jornada d'ahir per la Guàrdia Urbana tenen a veure amb la caiguda d'arbres o branques a la via pública, alguns dels quals van impactar damunt de vehicles estacionats, com en els casos d'ahir a la tarda i vespre de l'avinguda Maria Cristina, el carrer Menorca o Baró de les IV Torres. També es té coneixement de la caiguda d'arbres a les darreres hores als carrers Francolí, Montserrat, dels Ocells o a l'avinguda Boscos de Tarragona. En total, des de l'inici de l'episodi la Brigada Municipal té registrades la caiguda d'un total de 23 arbres a la ciutat.

Entre les altres incidències registrades, destaquen:

— A les 22.17 h els bombers van actuar al sostre d'un edifici de Parc Riu Clar.

— A les 19 h es va donar avís a l'administrador de finques perquè es reforcés la subjecció de la xarxa protectora d'un entarimat adjacent a un habitatge de l'avinguda Prat de la Riba, ja que hi havia risc de caiguda.

— A les 16.20 h es va donar avís per possible despreniment de la façana d'un habitatge d'Estanislao Figueras.

— A les 14.55 h una patrulla de la Guàrdia Urbana es va desplaçar per la possible caiguda de teules del terrat d’un edifici de l’avinguda Ramón y Cajal.

A partir de les 21 h, la forta tempesta que va caure va obligar a tallar durant bona part de la nit la circulació al vial lateral de la Nacional 340 a Campclar, a la rambla de Ponent, al barranc de Comellar de Sant Ramon, a la C-31B al seu pas pel polígon Entrevies i a la platja de l'Arrabassada. La pluja també va comportar algunes afectacions a l'enllumenat públic en diferents zones de Llevant de la ciutat.

La borrasca també ha malmès diferents passarel·les d'accés a les platges de la ciutat, així com el sistema d'abastament d'aigua de les dutxes de les mateixes platges.

La Guàrdia Urbana, la Brigada Municipal, personal de neteja i el conjunt dels serveis municipals treballen amb intensitat per reestablir la normalitat a les zones afectades. Un total de vuit membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil es van mobilitzar ahir a la tarda, realitzant tasques de suport als serveis municipals.

Els parcs de la ciutat, el passeig Arqueològic i el fòrum de la colònia romandran tancats, com ahir, durant tota la jornada. El Museu d'Història obrirà Casa Canals de 9 a 19 h.

El Pla d'Actuació Municipal encara es manté activat pel risc de vent i de fort onatge. Segons les previsions, s’espera que a partir del migdia pugui tornar a ploure amb insistència al terme municipal.

Segells de reconeixement d'administració oberta