Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 Una vintena d’incidències a la via pública per la borrasca Glòria

Una vintena d’incidències a la via pública per la borrasca Glòria

Una vintena d’incidències a la via pública per la borrasca Glòria

El Pla d’Actuació Municipal es manté activat en fase d’alerta per risc de vent i d’onatge
21/01/2020

La Guàrdia Urbana i els serveis municipals han realitzat diferents actuacions a la ciutat durant les darreres hores per fer front a les conseqüències de la borrasca Glòria. Arbres caiguts i el despreniment d'objectes a la via pública són els principals problemes detectats en la vintena d'incidències registrades durant ahir a la tarda i aquesta matinada.

Pel que fa als arbres caiguts, ahir a la tarda en va caure un a la plaça Verdaguer i dos més a l'inici del camí de l'Àngel i al carrer Montferri. Aquesta matinada n'han caigut més a l'interior d'un jardí d'un habitatge de Boscos de Tarragona i als jardins del Camp de Mart.

Com a conseqüència del fort vent també hi ha hagut caiguda o risc de caiguda d'objectes al carrer:

— A les 15.35 h es va retirar una finestra que estava a punt de caure d'un àtic de la Rambla Nova.

— A les 16.30 h es va retirar un cable de telèfons que havia caigut al carrer Arc de Sant Llorenç.

— A les 18 h va caure una planxa d'uralita d'un habitatge del carrer Sant Antoni Maria Claret.

— A les 18.10 h es va recollir un tendal de grans dimensions que podia haver caigut al terra des d'un edifici de l'avinguda Catalunya, 50.

— A les 18.30 h es va fixar un ròtul d'una botiga i una canaleta del bloc Sant Tadeo de Sant Pere i Sant Pau que estava a punt de caure.

— A les 22.45 h es van detectar tanques d'obra a la calçada de la Rambla Vella i es van enretirar.

— A les 2 h va caure un test al terra al carrer Destral.

Cal recordar que continua activat el Pla d'Actuació Municipal en fase d'alerta pel risc de ventades i pel fort onatge, ambdós activats ahir dilluns 20 de gener amb motiu del temporal. L’accés als parcs de la ciutat està tancat al públic des d’ahir.

El Museu d'Història ha tancat avui al públic els recintes del passeig arqueològic i del fòrum de la colònia, a més de l'amfiteatre. Com a compensació per als visitants, Casa Canals estarà avui oberta de 9 a 19 h.

Es recorda a la població seguir els següents consells de prevenció de vent i fort onatge:

— A casa cal tancar i assegurar les portes, finestres i tendals. Abaixar completament les persianes o subjectar-les adequadament. Buidar d’objectes les façanes, balcons i terrasses que puguin caure al carrer i provocar un accident.

— Al carrer cal anar molt amb compte amb el mobiliari urbà mòbil, amb l’enllumenat dels carrers i els cotxes i motos aparcats. No és recomanable accedir a llocs alts ni exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

— Els parcs i jardins continuen tancats per seguretat. Per tant, de la mateixa manera, es recomana no accedir a zones boscoses ni a l’aire lliure en general.

— No es pot accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, i cal allunyar-se d'espigons, esculleres i passejos marítims.

— Pel que fa a la conducció cal consultar prèviament les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. I només agafar el cotxe o vehicle en cas d’estricta necessitat.

Recordem també els consells de prevenció per risc d’inundacions:

— En un lloc urbanitzat cal buscar refugi dins d'un edifici segur i tancar bé les portes i les finestres.

— Cal circular per les rutes principals i les autopistes. Moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat. Si hi ha problemes de visibilitat, cal aturar el vehicle i senyalitzar la vostra posició.

— També és important allunyar-se de les rieres, els torrents, els ponts i les zones inundables, on tampoc és recomanable estacionar el vehicle.

— En cas d’emergència amb el vehicle en zona inundada, cal sortir-ne immediatament.

— Cal vigilar els obstacles a la via com els forats, claveguerons, cables de conducció elèctrica, arbres caiguts, etcètera.

— En immobles de planta baixa, cal prevenir possibles inundacions dins l’edifici i protegir-los en llocs més elevats, com documents importants, objectes valuosos, aliments i aigua potable; així com els productes perillosos. També pel que fa als animals domèstics. Així mateix cal desconnectar l'interruptor general de l'electricitat i tancar les connexions d'aigua i gas.

En cas de necessitat podeu trucar al telèfon d’emergències de la Generalitat: 112, o a la Guàrdia Urbana de Tarragona: 092.

Segells de reconeixement d'administració oberta