Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2021 Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra desmantellen una festa de fins a 400 estudiants a la plaça de la Font

Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra desmantellen una festa de fins a 400 estudiants a la plaça de la Font

Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra desmantellen una festa de fins a 400 estudiants a la plaça de la Font

Els agents locals han identificat i denunciat el responsable dels fets
Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra desmantellen una festa de fins a 400 estudiants a la plaça de la Font Imatge d'arxiu d'una actuació de la Guàrdia Urbana. Foto: Isaias Mena.
12/06/2021

Quatre dispositius de la Guàrdia Urbana de Tarragona i quatre més dels Mossos d’Esquadre han intervingut aquesta nit passada per tal de desmantellar una festa a la plaça de la Font que reunia fins a 400 joves. 

La Guàrdia Urbana va rebre un gran nombre de trucades de queixes informant d'una gran concentració de gent a la plaça; amb música, fent ús d'altaveus, cridant, consumint begudes alcohòliques, sense guardar la distància de seguretat obligatòria per la covid-19 i sense fer ús de mascaretes. Treballadors dels restaurants de la plaça de la Font també van informar al mateix temps als agents que s’havien observat dos nois joves amb altaveus i reproduint música a alt volum. 

Acte seguit és quan els dispositius de la Guàrdia Urbana es personen a la plaça de la Font i informen que aproximadament hi ha uns 400 joves concentrats, estudiants tots ells que han finalitzat els exàmens de selectivitat.

Segons ha explicat el conseller de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, “ha estat una nit complexe. La Guàrdia Urbana ha hagut d’intervenir per evitar situacions de risc provocades per la massificació dels estudiants concentrats”.

Fins al lloc dels fets, també s’ha personat el Cap de Torn de Mossos d’Esquadra i, juntament amb els dispositius de Guàrdia Urbana, han acordat contenir la situació amb vuit efectius, quatre dels agents locals i quatre de Mossos. Cap a quarts de dues de la matinada, comencen a dissipar-se els assistents, mentre les patrulles pressionen i contenen als grups perquè no tornin a entrar dins la plaça, o queden al voltant d’unes 200 persones.

Amb els caps de torn al capdavant, la resta de patrulles entren a la plaça, moment en què alguns dels assistents han llençat ampolles de vidre cap als agents policials. A partir d'aquí, els concentrats comencen a desocupar la plaça, en direcció al portal del Roser. 

Finalment, a les 3 de la matinada, la Guàrdia Urbana informa que la plaça de la Font ha quedat buida i s’activen els serveis de FOCSA per tal de netejar la plaça.

A aquesta mateixa hora, agents de la Guàrdia Urbana localitzen i identifiquen la persona propietària de l'altaveu i responsable de la festa, el qual queda denunciat per celebrar actes o realitzar activitats que hagin estat expressament prohibides o suspeses, acordades per les autoritats competents, per Incomplir les limitacions de número de persones assistents trobades i per Incomplir la distància física interpersonal de seguretat en llocs públics. 

Segells de reconeixement d'administració oberta