Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2021 La Guàrdia Urbana de Tarragona va obrir 359 expedients per abandonament de vehicles

La Guàrdia Urbana de Tarragona va obrir 359 expedients per abandonament de vehicles

La Guàrdia Urbana de Tarragona va obrir 359 expedients per abandonament de vehicles

Des de l’Ajuntament es fomenta l’ús del procediment de renúncia per evitar aquesta problemàtica
La Guàrdia Urbana de Tarragona va obrir 359 expedients per abandonament de vehicles Interior de la comissaria de la Guàrdia Urbana. Foto: Isaias Mena.
04/01/2021

Fins el passat 24 de novembre s’han obert a Tarragona 359 expedients per abandonament de vehicles, d’aquests 334 ja estan tancats i 58 vehicles ja han estat donats de baixa i desballestats. Cal recordar que l’abandonament de vehicles a l’espai públic està prohibit i suposa una multa de 600 euros per infracció greu de l’article 81.1 de l’O.M.

Des de l’Ajuntament de Tarragona es va establir un procediment àgil per la renúncia del vehicle en favor de l’Ajuntament. Mitjançant els serveis de la Guàrdia Urbana es tramita la baixa i destrucció del vehicle de forma gratuïta, sempre que no tingui cap tipus de càrrega que impossibiliti la seva baixa a la Direcció General de Trànsit (DGT).. Per fer-ho cal presentar una sol·licitud al següent enllaç amb la documentació pertinent al portal TGN Tràmits.  

Cal destacar aquest any la disminució de les actuacions en matèria d’abandonament de vehicles als espais públics per la situació de la pandèmia i les restriccions de la mobilitat. Durant el 2019 es van obrir 521 expedients, en comparació als 359 del 2020 (fins al 24 de novembre). La zona de la ciutat on hi ha més abandonament de vehicles és a Ponent (amb 157 expedients oberts), posteriorment seguiria la zona Nord (amb 89), el centre de la ciutat amb 51, la Part Baixa, amb 39, i finalment Llevant, amb 27 expedients oberts.

Es considera que un vehicle es troba abandonat quan està estacionat en un mateix lloc en algun espai públic per un temps superior a un mes, sempre que presenti desperfectes externs que permetin presumir racionalment que la seva utilització és impossible o no disposi de les plaques de matriculació. Prèviament a la denúncia, els agents de la GU col·loquen un adhesiu informatiu, triangle verd, on es dona la informació sobre el procediment abans de denunciar. Posteriorment i passats trenta dies, amb la denúncia de l’OM de l’article 81 per abandonar un vehicle als espais públics, és col·loca l’adhesiu previ a les notificacions de la situació i, si escau, publicacions al BOE així com la posterior retirada. 

Cal tenir en compte que l’abandonament del vehicle al dipòsit municipal té les mateixes conseqüències i que dos mesos des de la seva retirada de la via pública per infringir la normativa de trànsit es tramitarà la multa corresponent.  

Segells de reconeixement d'administració oberta