Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2021 La Guàrdia Urbana i Protecció Civil local treballen per minimitzar les conseqüències del temporal

La Guàrdia Urbana i Protecció Civil local treballen per minimitzar les conseqüències del temporal

La Guàrdia Urbana i Protecció Civil local treballen per minimitzar les conseqüències del temporal

Aquest dimecres es manté l'estat d'alerta per la previsió de noves pluges i tornaran a activar-se els dispositius municipals
24/11/2021

Durant el dia d’ahir la Guàrdia Urbana i Protecció Civil local van treballar en les diverses actuacions que es van haver de fer amb motiu de l’activació del Pla d’Alerta Inuncat per risc d’inundacions i que van dur a terme junt amb Bombers, Mossos d’Esquadra i altres organismes com Ematsa, Bonal, Sece, Creu Roja, AMT i PMET. Les actuacions van iniciar a mig matí i han continuat fins a les 4 h de la matinada. Avui dimecres es manté l’estat d’alerta i per tant, els dispositius tornaran a activar-se.  

A partir de l’activació de la fase d’alerta, es va informar preventivament del risc als elements vulnerables, grups crítics i organigrama municipal d’emergències i des de Protecció Civil es va preveure la senyalització i possible tancament de les zones inundables del municipi en col·laboració de diferents organismes. 

Una de les accions més repetides va ser l’avís de tapes de clavegueram fora de lloc i embornals embossats que feien desbordar l’aigua als carrers. Això es va succeir principalment a la Part Baixa, plaça Prim amb Gasòmetre; Jaume I amb Reial i als barris de Sant Pere i Sant Pau i Icomar.  

Al carrer Hernandez Sanahuja hi va haver la caiguda d’un tendal d’un terrat, que va fer caure part d’un arbre i d’altres arbres caiguts com a Ramon y Cajal i William Bryant . Tots aquests avisos van ser traslladats a Bombers. En aquest mateix carrer es va trencar part d’un semàfor, que va ser retirat i una espurna d’un cable elèctric al carrer Dotze, que va deixar sense llum un bloc de pisos. Per la tarda els carrers Apodaca, Montblanc, Vapor i Polígon Francolí es van quedar sense llum.   

Talls de trànsit  

A les 15.10 h es va procedir al tall de la N-340 a l'alçada de Icomar per la gran quantitat d'aigua a la calçada que feia impossible transitar amb seguretat i a les 16 h, amb motiu d’un embussament d’aigua davant de l’establiment Makro, també es va tallar la circulació a la Rambla de Ponent direcció N-340.   

Més tard, la Via Augusta, a l’alçada de l’Arrabassada i el carrer Pere Martell amb Reial i Serrallo, així com els ponts d’accés al Carrefour de les Gavarres, també es van tancar al trànsit.   

A les 20 h només va quedar tallat l’accés a la platja Arrabassada i els ponts del Carrefour de les Gavarres i la resta de vies es van reobrir al trànsit, tancament que s’ha mantingut fins avui a les 4 h de la matinada.   

Dispositiu sense sostre  

Ahir a la nit va engegar el dispositiu conjunt entre l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Creu Roja, en previsió del risc d’inundacions i fortes pluges per tal de protegir la salut i la integritat física de les persones sense sostre i es va poder fer un seguiment a totes les que es van anar localitzant, dotze de les quals han passat la nit en els diferents equipaments disponibles.  

Ahir per la tarda una patrulla de la Guàrdia Urbana i Creu Roja, sol·licitats per Serveis Socials, van apropar-se a la Platja l’Arrabassada per traslladar una persona sense sostre, a l’Hospital Santa Tecla amb símptomes d’hipotèrmia.  

El dispositiu especial es mantindrà fins al proper 1 de desembre, quan engega l’operació Iglú, que ofereix a totes aquestes persones allotjament a cobert a partir de les diferents alternatives que l’IMSST posa a disposició i, en cas que algú no vulgui ser allotjat, facilitar-los mantes i aliments calents. 

Segells de reconeixement d'administració oberta