Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2021 La policia de Tarragona, més a prop dels veïns gràcies al Nou Pla de Seguretat Integral

La policia de Tarragona, més a prop dels veïns gràcies al Nou Pla de Seguretat Integral

La policia de Tarragona, més a prop dels veïns gràcies al Nou Pla de Seguretat Integral

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra treballaran a partir de 17 zones d’interès policial per arribar a tots els districtes del municipi. Es tracta d’una resposta transversal i integral de la seguretat de la ciutat que millorarà la prevenció delictiva i augmentarà la visibilitat dels patrullatges
La policia de Tarragona, més a prop dels veïns gràcies al Nou Pla de Seguretat Integral Fotografia: Roda de premsa presentació del Nou Pla de Seguretat Integral. Arxiu
06/05/2021

El nou "Pla de Seguretat Local, Tarragona ciutat segura 2021-2023" ja està en marxa als carrers de la ciutat. En aquest nou Pla, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana treballen conjuntament per donar una resposta transversal i integral de la seguretat pública municipal.

El conseller de Seguretat Ciutadana Manel Castaño ha volgut destacar que es tracta d'un pla que "parteix de la idea de la policia de proximitat, que es veurà en els patrullatges i amb el diàleg continu amb els veïns sobre el terreny i mitjançant reunions periòdiques amb les entitats veïnals". Castaño ha explicat que s'han creat "unes 17 zones d'interès policial i que aquestes s'han dividit en 30 punts des dels quals es duran a terme els operatius".
El cap de l'Àrea Bàsica Policial Tarragonès, l'inspector Ramon Franquès ha destacat que "la definició de les zones d'interès policial parteix de dades tècniques i estadístiques". Per Franquès un aspecte important d'aquest pla és "el diàleg amb els veïns i la cerca d'interlocutors de cada zona que puguin aportar les seves percepcions als cossos de seguretat i fer arribar informació d'interès per complementar i ajudar en la planificació i millora del pla".

El Pla de Seguretat Local marca la direcció de les polítiques de seguretat pública i té com a missió millorar els nivells de seguretat des d'una perspectiva integral, així com la seva percepció en els diferents districtes de la ciutat. En aquest sentit el nou pla es marca diferents objectius encaminats a afavorir la intervenció integral, augmentar la percepció de seguretat, millorar la seguretat ciutadana i reduir aquelles accions perjudicials per a la convivència ciutadana.

El Pla de Seguretat Integral s'articula a través dels 5 districtes de la ciutat, que tenen unes característiques demogràfiques i socioeconòmiques pròpies. D'aquesta manera la ciutat es dividirà en el Districte Centre Històric, Eixample, Barris de Ponent, les Zones Nord de SPSP i Sant Salvador i Llevant. Aquesta divisió permet adaptar el dispositiu de seguretat a les necessitats de cadascun dels districtes i a la vegada que hi hagi una major proximitat entre els cossos policials i els veïns de les diferents zones.

La intervenció policial es fonamenta en l'anàlisi de les problemàtiques existents i detectades en cada districte, per tal d'adoptar els dispositius adients a cada situació. S'analitzen les dades sobre incidents ocorreguts, tenint en compte els dies i franges horàries de més incidència per definir el tipus d'operatiu a establir. A tal efecte, es realitzen mapes delinqüencials de cada districte per assenyalar les zones de concentració delictiva en les quals es desplegaran els efectius policials.

Els agents realitzen el patrullatge a peu i de forma conjunta, mantenint el contacte visual entre ells. Es mantindran a la zona assignada, i intervindran de forma activa en totes aquelles situacions que perjudiquin la percepció de seguretat.

El Pla també inclou un sistema d'anàlisi de dades i indicadors que permet conèixer avaluar l'impacte dels dispositius, per tal d'incorporar-hi les millores que es considerin oportunes.

Segells de reconeixement d'administració oberta