Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona obrirà les platges la nit de Sant Joan

L'Ajuntament de Tarragona obrirà les platges la nit de Sant Joan

L'Ajuntament de Tarragona obrirà les platges la nit de Sant Joan

Es reactivarà la taula interdepartamental amb la Generalitat per abordar la problemàtica amb els menors extutelats. S’han reduït un 17 % dels delictes a la ciutat, el més baix dels darrers 5 anys
 L'Ajuntament de Tarragona obrirà les platges la nit de Sant Joan Fotografia: Manel R. Granell - Ajuntament de Tarragona
16/06/2021

Avui s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat de Tarragona presidida per l’alcalde Pau Ricomà, la presència del conseller portaveu Manel Castaño i la nova consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, i representants de tots els cossos de seguretat que treballen a la ciutat: Guàrdia Urbana, Cos de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Portuària. A la reunió també hi ha assistit el secretari General del Departament d’Interior, Oriol Amorós, així com el subdelegat del govern a Tarragona, Joan Sabaté, i la directora dels serveis territorials d’Interior, Mònica Solé.  

Al finalitzar la roda de premsa, s’ha informat com es plantejarà la nit de Sant Joan aquest any. Des de l’Ajuntament es permetrà l’accés a les platges durant la tarda nit del dia 23; el conseller portaveu Manel Castaño ha destacat que “es fa una crida a la responsabilitat a la ciutadania per tal que gaudeixin d’aquesta nit tan especial, sempre mantenint les mesures de seguretat”. Castaño també ha explicat que s’ha optat per obrir les platges ja que “és un espai gran que permet la trobada i que sempre ha tingut un paper protagonista en una nit com aquesta, a més permetem que la gent es reparteixi per més espais”. Pel que fa al dispositiu especial de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, té com a objectiu evitar acampades, fogueres o música amplificada a les platges. També hi haurà un especial atenció en vigilar les zones del Bosc de la Marquesa, la platges Roca Plana o Waikiki amb un dispositiu de Guàrdia Urbana i el Seprona de la Guàrdia Civil. A més, també es mantindrà l’esforç en evitar botellits a la ciutat.   

En el marc de la Junta de Seguretat, el secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós, ha instat a retornar a les reunions periòdiques de la taula interdepartamental per tal d’elaborar un estudi de cas dels menors no acompanyats. D’aquesta manera, s’estudiarà fons la problemàtica i es podrà abordar des dels diferents punts de vista, més enllà del policial.  

Descens dels delictes penals  

El conseller Manel Castaño ha destacat que “s’ha produït una reducció d’un 17 % dels delictes a la ciutat. El nombre de delictes és el més baix dels darrers 5 anys. Cal tenir en compte que, tot i l’afectació de la pandèmia, els delictes continuen per sota els del 2019. Aquest mateix maig, la xifra de delictes resta un 15 % per sota els del maig de 2019. Tot i això som conscients que hi continua havent delictes i que alguns veïns i veïnes els han patit els últims mesos”. En aquest sentit, els delictes contra el patrimoni han baixat un 19 %. El cap de l’Àrea Bàsica Policial Tarragonès, l’inspector Ramon Franquès, ha explicat que “es tracta d’una baixada generalitzada a tots els barris de la ciutat” per aquesta raó ha demanat “que no es criminalitzin zones concretes, que a més les dades indiquen que han patit un descens de la delinqüència”. Franquès també ha destacat que “la posada en marxa del Pla de Seguretat Integral ha suposat una millora en el servei policial, augmentant la coordinació entre cossos i proximitat amb els ciutadans”. 

L’impacte de la pandèmia es continua notant en dos vessants: d'una banda, la reducció de molts aspectes relacionats amb la vida ordinària, la qual cosa ha tingut els seus efectes dins l’àmbit de la seguretat amb la reducció d’alguns indicadors de seguretat (nombre de delictes i d’incidències objecte d’actuacions). I, de l’altra, un increment molt notable en les actuacions adreçades al control de les restriccions i mesures sanitàries establertes. A més, també cal tenir en compte que amb el relaxament de les mesures també han augmentat infraccions com la tinença i consum d’estupefaents (30 %) o el consum d’alcohol (7 %) a la via pública. Aquest augment també s’explica per un major control.  

Pel que fa al trànsit a la ciutat, hi hagut 6.602 denúncies per infracció del Reglament General de Circulació (un augment del 13 %). Pel que fa a la posada en marxa del dispositiu Ciutat 30, destacar que s’han controlat 63.208 vehicles per Radar des de setembre de 2020, amb un total de 2.552 infraccions (4 % del total de vehicles controlats). I, pel que fa vehicles de mobilitat personal, s’han posat 699 denúncies i hi hagut un augment de l’accidentalitat, que en la majoria de casos provoquen danys materials o ferits lleus.  

Segells de reconeixement d'administració oberta