Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament reconeix el treball del personal voluntari de protecció civil de Tarragona amb l'entrega de medalles i mencions

L'Ajuntament reconeix el treball del personal voluntari de protecció civil de Tarragona amb l'entrega de medalles i mencions

L'Ajuntament reconeix el treball del personal voluntari de protecció civil de Tarragona amb l'entrega de medalles i mencions

L’alcalde Pau Ricomà ha presidit l’acte, on ha volgut destacar el paper del cos en temps de pandèmia
L'Ajuntament reconeix el treball del personal voluntari de protecció civil de Tarragona amb l'entrega de medalles i mencions Acte de reconeixement al personal voluntari de protecció civil de Tarragona. Foto: Manel R. Granell.
29/10/2021

Aquest divendres 29 d’octubre s’ha dut a terme a l’Antiga Audiència l’acte de reconeixement al personal voluntari de protecció civil de Tarragona, per tal d’agrair la tasca que duen a terme en benefici del civisme i la seguretat de la ciutadania tarragonina, juntament amb la resta de forces i cossos de seguretat.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit l’acte acompanyat per la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán. Durant l’acte, l’alcalde ha volgut manifestar “el profund agraïment de tota la ciutadania” i ha destacat que “en aquest any i mig especialment difícil, el voluntariat de protecció civil ha demostrat una generositat enorme: sempre hi vau ser”. Per la seva banda, la consellera ha remarcat la “vocació de servei i entrega” i la important feina desplegada durant la pandèmia en “l’emmagatzematge i distribució de material a centres hospitalaris, entitats veïnals i departaments municipals i en la difusió de missatges de protecció entre la població tarragonina”.

L’acte ha estat presentat per Oriol Ventura i Alba López, que després de les paraules d’obertura de la presidència, han donat pas al lliurament de les medalles i mencions.  D’una banda l’alcalde i la consellera de Seguretat Ciutadana han atorgat la Medalla de Permanència a deu membres amb més de 25 i 10 anys de servei en el voluntariat de protecció civil i dues mencions especials a dos voluntaris per haver estat 24 h a les UCI com a infermers.

Seguidament s’han atorgat els diplomes i distincions a les noves persones voluntàries, que han superat el curs de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, amb la participació de la directora territorial d’Interior del Camp de Tarragona, Marta Cassany. Finalment, amb l’acompanyament de representants de tots els grups municipals, s’ha concedit un Diploma de Mencions Especials als 25 voluntaris i voluntàries que han treballat intensament durant la pandèmia de la COVID-19.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona (AVPCT)

La Llei de protecció civil de Catalunya possibilita la participació ciutadana en tasques de protecció civil per mitjà de les associacions del voluntariat de protecció civil. Als efectes l’Ajuntament de Tarragona té signat conveni de col·laboració amb l’AVPCT.

La mobilització correspon a l’alcalde del municipi de l’associació o, com és el cas de l’Ajuntament de Tarragona, a través de la consellera amb competències delegades, amb el suport tècnic del cap de secció de Protecció Civil.

Des del departament de Protecció Civil es gestiona la coordinació de les actuacions del personal voluntari de protecció civil pel que respecta a:

  • La prevenció dels riscos del municipi
  • L’atenció a les demandes de serveis de suport, com poden ser tots els actes de ciutat
  • La col·laboració en situacions de risc o d’emergència per a la població, els béns i el medi ambient
Segells de reconeixement d'administració oberta