Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2021 Tarragona es prepara per la nit de Sant Joan

Tarragona es prepara per la nit de Sant Joan

Tarragona es prepara per la nit de Sant Joan

Les platges de la ciutat estaran obertes tot i que caldrà respectar totes les mesures de seguretat
22/06/2021

Des de la Conselleria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil s'ha treballat per tal d'aconseguir una festa segura per demà a la nit, Revetlla de Sant Joan. En aquest sentit, la consellera Cristina Guzmán ha fet una crida "a la responsabilitat dels tarragonins i tarragonines perquè gaudeixin d'una nit especial, però sempre recordant que ens trobem en pandèmia, i cal mantenir les precaucions".

Tal com es va avançar a la Junta Local de Seguretat, les platges de la ciutat estaran obertes la propera nit de Sant Joan, tenint en compte les mesures de prevenció de la pandèmia de la covid-19: respectar la distància interpersonal d'almenys 1,5 metres i entre grups de 2 m. L'Ajuntament també ha prohibit fer fogueres i barbacoes, així com instal·lar tendes de campanya o fer acampades a les platges. Tampoc es permet l'ús d'aparells amplificadors de música.

Tal com estableix l'Ordenança General de convivència Ciutadana, resta prohibit el consum, la venda i distribució de begudes alcohòliques de begudes alcohòliques.

En relació amb la coordinació entre diferents usuaris de platja, el tancament de les platges es farà a les 5 de la matinada, per tal de poder procedir a la neteja i per tal d'habilitar la sorra en condicions de ser utilitzada per les activitats de bany.

Recomanacions sobre pirotècnia

Pel que fa a l'ús de pirotècnia cal tenir en compte les següents les recomanacions i prohibicions en la manipulació dels petards i especialment:

  • Està prohibit llançar coets o petards a menys de 500 metres de zones boscoses.
  • Està prohibit llançar petards a altres persones.
  • Recordar que l'ús d'articles de pirotècnia és incompatible amb fer servir gel hidroalcohòlic, i que en el seu lloc, cal fer servir aigua i sabó per rentar-se les mans.

Dispositius policials conjunts

Pel que fa al dispositiu especial de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra té com a objectiu evitar acampades, fogueres o música amplificada a les platges. També hi haurà una especial atenció en vigilar les zones del Bosc de la Marquesa, les platges Roca Plana o Waikiki amb un dispositiu de Guàrdia Urbana i el Seprona de la Guàrdia Civil. A més també es mantindrà l'esforç en evitar botellons a la ciutat.

Trobareu tota la informació a l'enllaç de l'espai web platges per Sant Joan

Segells de reconeixement d'administració oberta