Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 Prop d'un miler de persones es confinen a les instal·lacions esportives municipals i centres cívics de Ponent

Prop d'un miler de persones es confinen a les instal·lacions esportives municipals i centres cívics de Ponent

Prop d'un miler de persones es confinen a les instal·lacions esportives municipals i centres cívics de Ponent

Pau Ricomà: "La ciutadania ha fet possible que el simulacre hagi estat un èxit"
Prop d'un miler de persones es confinen a les instal·lacions esportives municipals i centres cívics de Ponent Foto: Tjerk van der Meulen.
02/11/2022

Aquesta tarda s’ha dut a terme el simulacre per risc químic a diversos municipis, entre ells Tarragona amb els barris de Ponent com a afectats a la ‘simulada’ fuita de clor. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut agrair la implicació de la ciutadania, "que és qui ha fet possible que fos un èxit. Avui no és el final de res perquè continuarem treballant de forma preventiva" . I ha afegit: "Avui els alcaldes sabem molt més i millor com actuar i com transmetre a la ciutadania què fer en cas d'emergència”. “La població ha demostrat exigència i implicació, des de clubs esportius, a centres cívics, establiments i comerços", ha conclòs Ricomà.

Des de l’Ajuntament s’han activitat el Pla d'Actuació Municipal i s’ha treballat activament tant amb els observadors i voluntaris de protecció civil repartits en diferents punts de informant i aconsellant a la població que no s’estava confinant, sobre quines accions a seguir. En concret han estat unes quinze persones repartides en punts estratègics de Bonavista, Campclar, Icomar, Riu Clar i Torreforta, amb molt d'èxit de participació.

Els centres cívics, amb Bonavista i Torreforta com a equipaments pilots del simulacre d’avui, també han participat activament. Els seus responsables, que han apuntat una bona evolució dels fets amb més de 80 persones confinades al Centre Cívic de Torreforta, entre usuaris i treballadors, que han acollit una desena de persones que transitaven pel carrer. I per part del Centre Cívic de Bonavista, s’han confinat unes 23 persones, que han seguit fent les tasques habituals a la ludoteca, als despatxos, consergeria i sales d’estudi. Els equips responsables d’aquests esquipaments, han estat formant al personal i alertant als usuaris que avui es duria  a terme el simulacre i convidant a la gent que hi havia fora a entrar, baixant persianes  i tancant portes.  

També a l’Anella Mediterrània i equipaments esportius, s’ha assolit amb èxit l’objectiu de fer efectiu el simulacre d’aquesta tarda i donar una sèrie d’eines a la resta de clubs esportius de Ponent i instal·lacions a l’aire lliure per tal de confinar-se en tot moment. En total s’han confinat unes 800 persones al Palau d’Esports, al gimnasos de Riu Clar, Bonavista i Campclar. 

D’una banda, en el moment que han començat a sonar les alarmes, s’ha activat la megafonia del Palau i del Poliesportiu de Campclar per tal d’avisar a tothom de l’activació del simulacre i del tancament de l’equipament. I d’altra banda, els atletes del velòdrom i els jugadors de l’escola de rugby que estaven entrenant fora, també han accedit al Palau i els treballadors els han distribuït pel recinte mentre han durat els 15 minuts del confinament.  

Segells de reconeixement d'administració oberta