Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 El Teatre Tarragona acull la Festivitat de la Guàrdia Urbana

El Teatre Tarragona acull la Festivitat de la Guàrdia Urbana

El Teatre Tarragona acull la Festivitat de la Guàrdia Urbana

S’han atorgat diverses distincions per premiar la feina dels agents i ciutadans en accions puntuals durant l’any
El Teatre Tarragona acull la Festivitat de la Guàrdia Urbana Foto: Tjerk van der Meulen
12/12/2022

Aquest dilluns al matí el Teatre Tarragona ha acollit un any més la Festivitat de la Guàrdia Urbana, amb una gala que ha rebut la presència de tot el cos, així com autoritats rellevants d’altres administracions i que ha presidit l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de la consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán i l’intendent major cap del cos, Enrique Fernández. En aquest acte, que enguany celebra el 165è aniversari de la creació del cos a Tarragona, s’ha fet també un reconeixement públic a entitats, ciutadans i agents que han facilitat la tasca policial amb el lliurament de distincions i plaques als guardonats. 

S’han atorgat, d’una banda les Creus de Permanència en el Servei a diferents comandaments i agents del cos que porten entre 25 i 30 anys; s’ha donat la Medalla al mèrit professional amb distintiu vermell a diferents caporals i agents de la Guàrdia Urbana, per la destacada actuació en què, realitzant maniobres de reanimació cardiopulmonar i ús del desfibril·lador extern automàtic, van recuperar l’estabilitat i reanimar dues persones que havien patit una aturada cardíaca. En ambdues intervencions l’actuació dels policies va ser clau per salvar la vida dels ciutadans. 

La Medalla al mèrit professional amb distintiu blanc, se l’han endut diferents comandaments i agents que han evidenciat una constant dedicació en el compliment dels deures del seu càrrec, sobresortint pel seu treball diari, per la seva actitud responsable i professional; donant suport a l’organització i l’acompliment dels objectius. Així mateix també s’ha volgut felicitar a diferents agents per excedir notòriament en el compliment del servei o que per l’eficàcia dels seus resultats, o pel risc que comportin, hagin de ser considerades com a meritòries. 

Pel que fa al personal aliè al cos de la Guàrdia Urbana, s’ha distingit al Mèrit Professional a tres persones rellevants de la ciutat; així com a diferents funcionaris de l’Ajuntament de Tarragona, de l’Audiència Provincial, de Creu Roja, de Salvament Marítim i també a membres d’altres cossos policials per la seva col·laboració amb la Guàrdia Urbana. Finalment s’ha felicitat a alguns ciutadans i ciutadanes de Tarragona per la col·laboració amb la Guàrdia Urbana en diferents fets i esdeveniments. 

La consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, ha agraït la tasca de tots els presents, dels qui se’ls ha “distingit per la seva generositat i vocació de servei, així com per els que avui pengen l’uniforme per reconèixer la seva trajectòria, després de dedicar-hi tot una vida”. Guzmán ha destacat a més que “avui és el moment de felicitar de manera col·lectiva a tot el cos de la Guàrdia Urbana, per l’extraordinària tasca desenvolupada dia rere dia en l’exercici de les seves funcions, però també per haver acomplert amb escreix el concepte de proximitat”. La consellera ha agraït profundament als companys aquest pas més “que ha esdevingut una metodologia de treball que engloba tot el cos” i ha conclòs “treballem per ser una policia encara més propera, amb molta més presència als carrers i per enfortir els lligams amb la realitat dels problemes que preocupen a la nostra societat i així saber quines són les seves necessitats”. 

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat el reconeixement que cal fer a la Guàrdia Urbana de la ciutat, any rere any. “Només puc dir que la meva admiració i estimació cap al cos no ha deixat de créixer i cada dia me’n sento més orgullós”. I ha apuntat “si ens fixem en el conjunt de les persones que avui han pujat a l’escenari, són totes elles una demostració ben àmplia i ben exacta del conjunt de la ciutadania. I això és un èxit de ciutat i cal agrair-vos-ho un any més”.  

“L’excel·lent feina de la nostra Guàrdia Urbana és l’eix sobre el que pivota el nostre sistema local de seguretat, que ha sabut desplegar coordinant-se amb els altres departaments de l’Ajuntament i amb entitats tan rellevants com l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, així com el conjunt de la ciutadania, exemple de corresponsabilitat en moltes ocasions."

Segells de reconeixement d'administració oberta