Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 La Guàrdia Urbana incorpora la Unitat muntada a cavall i la Unitat canina a la campanya de Nadal

La Guàrdia Urbana incorpora la Unitat muntada a cavall i la Unitat canina a la campanya de Nadal

La Guàrdia Urbana incorpora la Unitat muntada a cavall i la Unitat canina a la campanya de Nadal

Les actuacions es faran en carrers i places amb teixit comercial per afavorir la seguretat de tothom
La Guàrdia Urbana incorpora la Unitat muntada a cavall i la Unitat canina a la campanya de Nadal Foto: Guàrdia Urbana.
07/12/2022

Des del passat 25 de novembre, dia de l’encesa de llums i fins al proper 8 de gener de 2023, el cos de la Guàrdia Urbana té un dispositiu especial en marxa dedicat a les festes nadalenques. Un any més la seguretat serà present en l’àmbit del teixit comercial i en els esdeveniments festius i culturals de la ciutat per aquestes dates, ja que tal com apunta la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, “com cada any durant els dies previs a les festes es produeix un augment considerable de l’activitat comercial i un major nombre d’actes lúdics i festius relacionats amb aquestes festivitats, fet que motiva que hi hagi un increment important de gent al carrer i per això hi hem de ser”.  

La campanya es divideix en quatre eixos principals:

  • Dispositius de policia de proximitat.
  • Dispositius de seguretat ciutadan
  • Dispositius de trànsit
  • Dispositius conjunts i/o coordinats entre les diferents divisions i/o amb el cos de Mossos d’Esquadra.

A més a més enguany, com a novetat, es comptarà amb la participació de la Unitat muntada de Guàrdia Urbana, que vigilarà a cavall zones comercials i parcs on es desenvolupin activitats lúdiques; la Unitat K9 o unitat canina, que consta d’un agent i un gos, que patrullaran a peu les zones comercials i finalment, la Unitat de Drons (UDRON),que vigilarà des de l’aire la fluïdesa del trànsit els dies més àlgids i el desenvolupament dels actes lúdics més importants. A banda, l’Oficina Mòbil d’Atenció Ciutadana continuarà realitzant el seu servei i rotació en els punts programats, per no afectar a la freqüència amb el que el ciutadà espera trobar-se aquest servei de proximitat. 

“La finalitat d’aquest dispositiu és la de millorar la seguretat de les persones mitjançant la presència policial en les zones comercials” defineix la regidora, i es farà garantint la mobilitat àgil i segura, tant en vianants com amb la regulació del trànsit, així com aconseguint atendre els requeriments ciutadans d’una forma més ràpida i eficaç. 

Garantir la proximitat 

En el dispositiu està prevista la feina d’agents de nou unitats diferents, totes elles involucrades en el control del civisme i la seguretat als carrers. D’una banda la Unitat de Policia de Proximitat, que realitzarà el patrullatge a peu i reforçarà la presència en aquells actes de l’agenda de ciutat: el Tió ambulant, la Fira de Nadal i Artesania, els Pessebres, el Parc Infantil de Nadal, entre d’altres. 

La Unitat de Policia Administrativa realitzarà controls als establiments de venda de joguines, per garantir les corresponents homologacions i controls a les atraccions de fira, circ, pistes de gel, etcètera...també per a sol·licitar la documentació corresponent i avaluar que estigui tot correcte. Per la seva banda, la Unitat de Medi Ambient vigilarà el bon compliment de l’ús dels espais verds.  

Les Unitats de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i atestats compliran amb el seu objectiu de garantir la seguretat en tot moment i la minimització dels actes vandàlics i incívics, així com l’actuació en delictes, si es dona el cas.  

Les novetats 

I com a novetats, enguany es comptarà amb la vigilància a cavall de les zones on es desenvolupin actes lúdics per part de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana, que durà a terme funcions de proximitat i seguretat principalment en aquelles zones en que l’accés motoritzat sigui impossible i l’acompanyament  i acte de presència en aquelles activitats que es determini.  

Una segona novetat seria la sortida al carrer de la Unitat K9, on un agent i un gos realitzaran el patrullatge a peu conjuntament, en les zones comercials més importants, a banda de realitzar el recolzament que sigui necessari a les patrulles en les funcions pròpies de seguretat ciutadana. 

Finalment i com a darrera novetat, s’incorpora a la campanya de nadal de la Guàrdia Urbana de la unitat de drons, és a dir, vigilància aèria de la ciutat en els dies comercials més importants per garantir la fluïdesa i la disciplina del trànsit, realitzant si escau, serveis conjunts amb la Divisió de Trànsit. Així com la vigilància en actes lúdics amb funcions de protecció civil i seguretat, recolzament, si escau, de serveis i controls de seguretat ciutadana. 

Segells de reconeixement d'administració oberta