Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament organitza xerrades de conscienciació i actuació davant el risc químic

L'Ajuntament organitza xerrades de conscienciació i actuació davant el risc químic

L'Ajuntament organitza xerrades de conscienciació i actuació davant el risc químic

Tarragona es prepara per al simulacre de confinament del Plaseqta del 2 de novembre
13/10/2022

Amb motiu de la campanya de conscienciació i difusió d’informació a la població sobre el risc químic i el simulacre previst per al dimecres 2 de novembre, el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament, conjuntament amb l’equip del 112, han organitzat una sèrie de xerrades per tal de donar a conèixer el pla i el protocol d’actuació a la ciutadania en general

Per una banda, en col·laboració amb Centres Cívics, els propers dies 18 i 20 d'octubre a Torreforta i 19 a Bonavista, en tots els casos a les 18.30 h, s'han convocat tres xerrades obertes al públic general; ja siguin representants d’entitats, comerços i hostaleria, veïns i veïnes, etcètera. Per a aquestes jornades es comptarà també amb la col·laboració de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i s’aportarà documentació per al barri. Les sessions tindran una durada de 30 minuts aproximadament.  

Per altra banda i amb col·laboració amb l’Institut Municipal Ensenyament (IMET) properament estan previstes xerrades amb els equips directius de totes les escoles i instituts dels barris de Ponent; així com la del Complex Educatiu, que ja s’ha dut a terme. Finalment també està previst organitzar una xerrada amb el sector comercial: grans superfícies i polígons, que tindrà un caràcter tancat per als interessats.   

Informats pel simulacre 

Amb l’objectiu que la població pugui posar en pràctica les accions i les mesures d’autoprotecció en cas real d’accident, s’ha previst el simulacre del dia 2 de novembre, on caldrà recordar i fer més difusió a tota la població afectada.  

Per aquest motiu s’haurà d’estar pendent del protocol a seguir, mentre es realitzin les activitats habituals. En el moment que sonin les sirenes, els equipaments públics com els Centres Cívics, hauran de dur a terme el protocol establert i la població general podrà seguir el que es publiqui en xarxes socials i mitjans de comunicació públics. Està previst que tingui una durada de 10 a 15 minuts.  

Consulteu els detalls de les xerrades "Què fer en situació de risc químic" al web de Centres Cívics.

Consulteu els consells d'actuació en cas de risc químic al web de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona.

Consulteu els detalls del simulacre del 2 de novembre al web de la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Segells de reconeixement d'administració oberta