Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 L'alcalde de Tarragona es mostra satisfet pels avenços duts a terme fins avui i per l'anunci de la data del simulacre

L'alcalde de Tarragona es mostra satisfet pels avenços duts a terme fins avui i per l'anunci de la data del simulacre

L'alcalde de Tarragona es mostra satisfet pels avenços duts a terme fins avui i per l'anunci de la data del simulacre

El proper 2 de novembre es durà a terme el simulacre de risc químic
L'alcalde de Tarragona es mostra satisfet pels avenços duts a terme fins avui i per l'anunci de la data del simulacre Reunió d'alcaldes i la conselleria d'Interior a l’edifici del CAT112.
14/07/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assistit aquest dijousa la reunió i posterior roda de premsa, amb diferents alcaldes del territori, que ha convocat el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena. En aquesta trobada s’ha anunciat que el proper 2 de novembre es durà a terme un simulacre de risc químic que comportarà “la visibilització del treball que s’ha dut a terme durant aquest darrer any”,  ha conclòs l’alcalde.  

Així mateix Ricomà s’ha mostrat molt satisfet davant la notícia ja que “Tarragona va ser la primera en reclamar el retorn efectiu del Plaseqta al territori després de l’accident d’IQOXE del 14 de gener de 2020 que va suposar un abans i un després i que s’avancés en els sistemes d’informació a la població,” i ja en el seu moment “vam demanar una millora en l’àmbit comunicatiu amb la implantació de la missatgeria per SMS”. L’alcalde apunta que “calia explicar molt bé que el confinament és la millor mesura davant d’un accident químic” i considera que amb la implantació del FAQS com a campanya de comunicació, la formació i les reunions amb la població; s’ha avançat molt, però que “el simulacre serà l’eina comunicativa més potent”. 

Ara fa just un any ja hi va haver una reunió amb els alcaldes del territori, on es van reclamar una sèrie de millores que avui també s’han presentat, com la instal·lació de més sirenes; l’abast del territori ampliat fins a 50 quilòmetres, amb més de 500 sensors; així com la detecció i anàlisi de fins a 8 elements tòxics, que també s’han anunciat.  

Ricomà ha agraït finalment la feina també de Protecció Civil i la Conselleria d’Interior, ja que aquest “ha estat un any de molt bona feina, tant des del punt de vista tecnològic, com d’aterrar al territori i escoltar les demandes de la població”.  

Segells de reconeixement d'administració oberta