Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 Més de 100 denúncies d'incivisme en la tinença d'animals a la ciutat

Més de 100 denúncies d'incivisme en la tinença d'animals a la ciutat

Més de 100 denúncies d'incivisme en la tinença d'animals a la ciutat

Durant els mesos de juliol i setembre l'Ajuntament va dur a terme la campanya amb dos educadors mediambientals i la Guàrdia Urbana
Més de 100 denúncies d'incivisme en la tinença d'animals a la ciutat Lliurament dels materials de la campanya a una propietària de gos per part dels educadors ambientals.
20/12/2022

Amb motiu de la campanya de recollida d’excrements de gossos, així com d’actuacions incíviques per part dels propietaris de mascotes, duta a terme els mesos de juliol i de setembre d’enguany en dues fases diferents, es pot fer un balanç de la situació actual, que es correspondria a 101 denúncies, distribuïdes en un 41 % d’infracció en la documentació de l'animal i un 33 % per no recollida d’excrements i mala salubritat. La resta són per motius diversificats.

Pel que fa a la distribució geogràfica de les sancions, ha estat bastant equitatiu a tota la ciutat, i a l’estiu sobretot també, en zona de platges. Les infraccions detectades en els barris de Ponent, coincidint amb les conclusions dels agents cívics, indiquen que han observat una certa relaxació per que fa al compliment de les normes, no només pel que fa a la recollida d’excrements sinó també al fet de no portar el gos lligat o no tenir-lo censat. Pel que fa a la ciutat, la major part de les denúncies s’han realitzat a l’Eixample, en zones verdes i parcs, on s’ha observat una sensació d’impunitat i relaxació en el compliment de les normes per part dels propietaris dels gossos. 

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, ha destacat que “des de l’Ajuntament es tractarà a partir d’ara de corregir algunes de les conductes greus detectades i als punts on els educadors han tingut una resposta negativa i fins i tot desafiant per part dels posseïdors dels animals, entre altres”.  

Per a dur a terme la campanya es van contractar dos educadors ambientals que van informar, repartir tríptics, ampolles i dispensadors de bosses en aquells punts en que s’havia detectat increment de l’incivisme en aquest aspecte. La Guàrdia Urbana, a més de coordinar i auxiliar els dos educadors, va engegar una campanya de control en els mateixos punts per tal de sancionar aquestes conductes. Aquesta iniciativa va comptar amb la participació de tres conselleries com son Guàrdia Urbana, a través de la Unitat de Medi Ambient (UMA), Neteja Pública i Benestar Animal. 

Segells de reconeixement d'administració oberta