Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 Nota informativa sobre l'evolució de les incidències per la pluja

Nota informativa sobre l'evolució de les incidències per la pluja

Nota informativa sobre l'evolució de les incidències per la pluja

Preocupa l'evolució de la crescuda del riu Francolí i es demana que ningú s'apropi a la zona
23/09/2022
Aquest divendres a la tarda l’Ajuntament de Tarragona ha convocat el Centre de Coordinació d’Emergències Municipal (CECOPAL) davant les inundacions provocades per les fortes pluges a la ciutat.
 
La coordinació de l’emergència s’ha realitzat des del centre de comandament de la Guàrdia Urbana, al capdavant de la qual està l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de la consellera de Seguretat i Protecció Civil, Cristina Guzmán.
 
Malgrat les afectacions, l’alcalde Pau Ricomà ha subratllat “la importància de les tasques preventives i que no s’hagi hagut de lamentar cap dany personal”.
 
Davant la previsió de fortes pluges, el Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament va actuar preventivament col·locant tanques a les vies identificades com a perilloses en cas d’aiguats per tal d’impedir la circulació. Aquesta actuació prèvia ha permès actuar amb diligència i celeritat i evitar danys majors. Les majors incidències han estat:
Pel que fa a les inundacions, aquestes s’han donat principalment al Serrallo i Barri del Port, Vall de l’Arrabassada (accés a platja), N340 a la zona d’Icomar i Torreforta, zona baixa de l’avinguda Països Catalans. Per altra banda, s’ha evacuat una zona del càmping Les Palmeres que s’havia inundat.
 
Les fortes pluges també han provocat despreniment de murs a Via Augusta, al Camí del Llorito i a Ferran. Un despreniment de calçada ha afectat un pati de l’Escola El Miracle. L’edifici annex a aquesta calçada ha estat desallotjat de forma preventiva a l’espera de ser avaluat pels arquitectes municipals. Les persones han estat reallotjades en domicilis de familiars. 
 
Un dels punts que més preocupen és l’evolució de la crescuda del riu Francolí, per la qual cosa es demana que ningú s’apropi a la zona.
 
En aquests moments s’està treballant conjuntament amb bombers a la zona de Cala Romana per treure l’aigua acumulada i a l’Hospital Santa Tecla on una bomba a motor del departament de Protecció Civil extreu l’aigua dels vestidors de les plantes inferiors. No hi ha hagut afectació a la zona d’atenció sanitària.
 
El Departament de Neteja treballa en la retirada d’arbres caiguts, mentre que la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i EMATSA controlen les tapes de clavegueram i els embornals per permetre un millor drenatge de l’aigua.
Segells de reconeixement d'administració oberta