Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 Pau Ricomà: "Ara toca avaluar els danys a tota la ciutat i actuar"

Pau Ricomà: "Ara toca avaluar els danys a tota la ciutat i actuar"

Pau Ricomà: "Ara toca avaluar els danys a tota la ciutat i actuar"

L’alcalde de Tarragona agraeix “la diligència i celeritat amb què van treballar els diferents equips d’emergència, així com el paper responsable de la ciutadania”
24/09/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el president de la Generalitat, Pere Aragonés, acompanyats de la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzman; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny; el conseller d’Ensenyament, Manel Castaño; la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés, i la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, han visitat aquest matí algunes de les zones més afectades per les fortes pluges que es van produir ahir a la ciutat de Tarragona. “El més important és que no hem de lamentar danys personals després de caure més de 30 litres en només mitja hora i més de 100 litres en poc més d’una hora”, ha remarcat l’alcalde Ricomà, que també ha agraït “la diligència i celeritat en què van treballar els diferents equips d’emergència i neteja, i de l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, així com el paper responsable de la ciutadania que van ser exemplars amb la seva prudència”. L’alcalde ha subratllat que, després de les actuacions d’ahir el vespre, matinada i aquest matí, “ara toca avaluar els danys a tota la ciutat i actuar”.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha demanat “prudència i precaució davant l’episodi de pluges que de cara a la tarda poden tornar a afectar diferents àmbits de Catalunya tot i que no es preveuen tan intensos com els d’aquest divendres”. De fet, l’Ajuntament de Tarragona manté activada la fase d’alerta del Pla d’Actuació Municipal per Risc d’Inundacions.

La primera zona que han visitat l’alcalde, el president Aragonés i la resta d’autoritats és el carrer del Sol, on ahir es va enfonsar un talús i va caure a un dels patis de l’Escola Miracle. Acompanyats de la directora del centre i la directora de l’Institut Municipal d’Educació i els màxims responsables d’Educació de la Generalitat de Catalunya, així com els tècnics municipals de l’àrea de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, han comprovat l’afectació a l’escola, que dilluns obrirà les portes amb normalitat, excepte l’ús del pati afectat, que quedarà clausurat fins que estigui consolidat el mur que es va enfonsar pels aiguats. Els arquitectes i enginyers municipals han certificat que no hi ha danys estructurals a l’edifici de vuit pisos que ahir van desallotjar preventivament, per la qual cosa totes les persones han pogut tornar aquest matí a casa. A continuació, s’han desplaçat a la platja Arrabassada on han vist els danys que va provocar la riuada que va baixar pel barranc.

Per altra banda, l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona informa que, des d’ahir a la tarda, vespre i matinada, s’ha anat fent una comprovació i neteja de la xarxa del clavegueram. Tres equips han treballat al centre, Llevant i barris de Ponent coordinadament amb els equips de neteja de l’Ajuntament.

Resum de les principals incidències i el seu estat actual:

 • Passatge del Sol: un talús es va enfonsar caient a un dels patis de l’Escola del Miracle. Queda restringit el pas per la part afectada del carrer.
 • Carrer Civaderia 38: un fals sostre d’una habitació d’aquest habitatge s’ha enfonsat. Bombers informen que l’estructura de la resta de l’immoble està correcte i que no hi ha perill d’esfondrament.
 • El camí del Llorito està inundat per la quantitat d’aigua acumulada.
 • A la platja de l’Arrabassada s’han retirat aquest matí tots els cotxes que van quedar afectats per la tromba d’aigua. S’han estacionat a la zona d’aparcament, a tocar de la sorra, a l’espera que els propietaris se’n facin càrrec amb les seves companyies asseguradores.
 • L’accés al càmping Les Palmeres des de la N-340 està inundat, per la qual cosa no es pot accedir. La zona està senyalitzada amb tanques.
 • S’ha cancel·lat el concret de Paco Candela, previst avui al Palau de Congressos perquè les fortes pluges han provocat filtracions d’aigua a l’auditori.
 • També ha quedat impracticable la pista de tenis de Sant Salvador, el camp de tir, així com s’han inundat alguns dels camps de futbol municipals com el de La Floresta. També hi ha hagut filtracions d’aigua al pavelló de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i els vestidors del Serrallo.
 • N-340 tram d’Icomar: 3 vehicles obstaculitzaven el carril de circulació i s’ha prioritzat la seva retirada. A les 01.50h la via ja ha quedat lliure i, a les 05h, s’ha obert a la circulació. També ha quedat oberta a les 01.55h l’accés al trànsit del carrer Independència que va cap al pont del Serrallo. De fet, a primera hora del matí la Guàrdia Urbana i efectius de Protecció Civil han retirat totes les tanques situades a les zones de risc per inundació que es van posar ahir quan l’Ajuntament de Tarragona va activar la prealerta per risc d’inundacions.
 • El carril d’accés de la N-240 al barranc del Comellar ja ha quedat aquesta matinada alliberat de les canyes que havien caigut a conseqüència de les pluges i que obstaculitzaven la circulació.
 • La Guàrdia Urbana continua intentant localitzar els propietaris de set vehicles que es va emportar el torrent d’aigua que baixava pel carrer Josep Ras i Claravalls.
 • Al carrer Corretjoles número 26 va caure un mur d’una casa i hi havia perill que una piscina perdés aigua i causés més danys.
 • Alguns semàfors de carrers de la ciutat, com Via Augusta, no funcionen a causa d’una avaria important causada pels forts aiguats. De tota manera, l’empresa Bonal informa que quedarà solucionat avui mateix.
 • També ha cedit un mur de contenció d’un habitatge a la zona de les roques de la platja dels Cossis, però la seva afectació és menor, ja que és un camí de terra poc transitable.
 • Un pal de telefonia caigut a la calçada al carrer Llevantina, així com un arbre caigut al camí de la Cuixa que ja estaven retirant aquest matí.
Segells de reconeixement d'administració oberta