Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 Primera xerrada sobre mesures d'autoprotecció per risc químic amb veïns de la ciutat

Primera xerrada sobre mesures d'autoprotecció per risc químic amb veïns de la ciutat

Primera xerrada sobre mesures d'autoprotecció per risc químic amb veïns de la ciutat

En la trobada es van tractar qüestions com la coordinació dels equips d'emergència i els sistemes d'avís a la població
28/04/2022

Aquesta setmana s’han iniciat les xerrades amb els veïns i veïnes de la ciutat per donar a conèixer les mesures de seguretat i plans d’emergència per risc químic que s’estan duent a terme des de la Conselleria de Protecció Civil de l’Ajuntament i els Serveis Territorials de la Generalitat. 

La consellera Cristina Guzman va ser una de les ponents d’aquesta primera reunió, que va aprofitar per avançar alguns dels temes destacats als representants veïnals. Guzman va destacar la importància de reunions com aquesta “son molt necessàries per garantir que la informació arriba a tothom i per oferir la proximitat que els ciutadans necessiten, així com atendre’ls a totes les seves preocupacions i demandes”.  

A la reunió es va informar sobre aspectes relatius a la coordinació i direcció de l’emergència i sobre la creació de grups d’actuació operativa a nivell local. També es va detallar la classificació dels accidents i els procediments de comunicació a la població a nivell sonor amb les sirenes, tal com es farà el proper mes d’octubre amb un simulacre. Així mateix, es va informar del nou sistema d’avís de caràcter particular, ja sigui per enviament de missatges massius (Cell Broadcasting), missatges de veu telefònics o per correu electrònic, que s’està treballant.  

En les properes setmanes s’aniran realitzant altres xerrades amb diferents entitats i veïns de la ciutat. 

Consulteu el díptic informatiu Què fer en cas d'accident amb risc químic? (PDF)

Segells de reconeixement d'administració oberta