Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 S'activa la Unitat de Drons de la Guàrdia Urbana pel dispositiu de prevenció de robatoris a Boscos

S'activa la Unitat de Drons de la Guàrdia Urbana pel dispositiu de prevenció de robatoris a Boscos

S'activa la Unitat de Drons de la Guàrdia Urbana pel dispositiu de prevenció de robatoris a Boscos

És un dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra per incrementar la vigilància i detecció d'aquests actes delictius.
21/01/2022

Amb motiu del dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra que s’està efectuant a la urbanització de Boscos de prevenció de robatoris; la Guàrdia Urbana ha posat a disposició de l'operatiu la Unitat de Drons, per tal d’incrementar la vigilància i detecció d’aquests fets.   

Aquest dijous i divendres durant la tarda i vespre s’activen aquests dispositius que, tal i com ha apuntat la consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, “són una important eina de dissuasió, alhora que tenen un caràcter preventiu davant una possible actuació”, ja que els drons ofereixen fer vigilància àeria i per les zones boscoses de mes difícil accés, que és, com apunten els cossos policials, per on s’inicien principalment aquests robatoris.  

Així mateix, en horari nocturn i en disposar d’un sensor tèrmic “detecten moviments en zones boscoses, com pot ser una persona caminant o un vehicle amagat”, segons ha destacat la Consellera.  Tot i que l’acció es principalment de prevenció, s’analitzaran les imatges enregistrades per poder comprovar matrícules dels vehicles, així com el moviment de veïns o persones alienes a la urbanització, entre d’altres.  

Segells de reconeixement d'administració oberta