Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2022 Un macrodispositiu policial contra dos clans familiars dedicats al tràfic de droga se salda amb 9 detinguts

Un macrodispositiu policial contra dos clans familiars dedicats al tràfic de droga se salda amb 9 detinguts

Un macrodispositiu policial contra dos clans familiars dedicats al tràfic de droga se salda amb 9 detinguts

En el dispositiu policial conjunt amb la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra hi han participat més de 200 efectius i s’emmarca dins del Pla de Seguretat Integral
10/06/2022

La Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Tarragona, han detingut durant la nit d’ahir i aquesta matinada nou persones, un d’ells menor d’edat i la resta d’edats compreses entre els 22 i 45 anys, com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal, contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i ocupació de béns immobles.   

La investigació policial es va iniciar a principis d’any arran d’unes informacions que apuntaven que hi havia diversos domicilis al barri de Campclar on era habitual la venda al detall d’heroïna i cocaïna. Els investigadors van tenir coneixement que aquests domicilis estaven ocupats pels detinguts i pertanyien a dos clans familiars diferenciats i especialitzats en la venda de droga al detall.   

Davant d’aquests fets, els dos cossos policials van muntar diversos seguiments i vigilàncies que van permetre acreditar que el pisos investigats eren un punt molt actiu de venda de substàncies estupefaents. La investigació va determinar que al barri coexistien dos clans familiars dedicats al tràfic de cocaïna i heroïna. A més, també es va detectar que ambdós clans utilitzaven pisos ocupats per al cultiu intensiu de marihuana. 

Per tot això, aquest matí s’han realitzat set entrades i perquisicions simultànies on s’han intervingut 200 grams de cocaïna en roca, 30 monosodis d’heroïna i cocaïna, prop de 90 grams d’haixix, 2,5 Kg de cabdells de marihuana i 210 plantes, 5.000 euros en efectiu i fraccionats, diverses bàscules i material divers per al pesatge de la droga.   

En el dispositiu han participat més de 200 efectius entre els quals es troben diverses unitats especialitzades dels dos cossos policials. En aquest sentit, l’operatiu ha suposat el tancament durant hores d’aquest barri tarragoní amb la presència d’ordre públic i l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra. Així mateix, els operaris de l’empresa subministradora han tallat les connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica vinculades a una activitat il·lícita i que suposaven un greu risc pels veïns. 

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.  

Operació dins el Pla de Seguretat Local 

Cal destacar que les detencions s’emmarquen dins del Pla de Seguretat Local de Tarragona que té com a objectiu millorar els nivells de seguretat des d’una perspectiva integral, així com la seva percepció en els diferents districtes de la ciutat. El pla es marca diferents objectius encaminats a afavorir la intervenció integral, augmentar la percepció de seguretat, millorar la seguretat ciutadana  i reduir aquelles accions perjudicials per la convivència ciutadana.   

Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials per delictes similars, passaran en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona. Pel que fa al menor d’edat passarà davant la Fiscalia de Menors. 

Segells de reconeixement d'administració oberta