Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2023 Balanç positiu de la revetlla de Sant Joan a Tarragona

Balanç positiu de la revetlla de Sant Joan a Tarragona

Balanç positiu de la revetlla de Sant Joan a Tarragona

La revetlla de Sant Joan ha passat sense registrar cap incident greu a la ciutat de Tarragona.
Balanç positiu de la revetlla de Sant Joan a Tarragona Servei de neteja especial per la revetlla.
24/06/2023

La revetlla de Sant Joan ha passat sense registrar cap incident greu a la ciutat de Tarragona. La consellera de Protecció Civil i Neteja de l’Ajuntament de Tarragona, Sonia Orts, ha agraït aquest dissabte al matí el comportament general dels tarragonins i tarragonines durant la revetlla de Sant Joan, la qual ha finalitzat amb “pocs incidents”. “Ha estat, però, una nit i una matinada amb una intensa feina per part de tots els dispositius de seguretat, d’emergències i de neteja. Agraïm la gran tasca de tot aquest personal que ha treballat perquè tinguem una nit de Sant Joan segura i perquè des de primera hora del matí les platges i els carrers i places més afectats per la revetlla es trobessin nets”.   

Al llarg de la nit, els dispositius de seguretat i d’emergències han hagut d’actuar per la crema de quatre contenidors i per quatre petits focs en arbres i matolls que han estat sufocats pels Bombers de la Generalitat. Els serveis més destacats de la Guàrdia Urbana han estat la intervenció i corresponent denúncia a un individu per dues torxes a la platja Cala Fonda; la intervenció i denúncies a diferents persones que estaven fent ús d’objectes pirotècnics perillosos a La Móra; i la identificació i denúncia per un foc de grans dimensions a la platja Llarga.  

La revetlla de Sant Joan a Tarragona ha comptat amb un dispositiu de seguretat de la Guàrdia Urbana que també ha treballat amb dispositius conjunts amb el Cos de Mossos d’Esquadra. A més a més, durant tot aquest cap de setmana hi ha un dispositiu especial al Bosc de Marquesa. També participen les embarcacions del servei Marítim de la Guàrdia Civil, l’embarcació de Mossos d’Esquadra i la Unitat de Drons.  

 

Prop d’una vintena de màquines per netejar les platges i els carrers i places més afectats  

Aquesta matinada el servei de neteja s’ha posat en marxa per netejar les zones més afectades per la revetlla de Sant Joan, entre les quals hi ha les platges i determinats carrers i places del centre i dels barris de la ciutat. En total s’han emprat divuit màquines de neteja de diferent tipologia, les quals s’han sumat a més d’una vintena d’operaris i operàries escombriaires. Aquest desplegament ha permès que els punts detectats amb més brutícia quedessin nets des de primera hora del matí.  

Només a les platges, una de les zones més afectades per la revetlla, s’han fet servir dos tractors per netejar la sorra, una dotzena d’operaris i operàries per recollir les bosses de les papereres i els residus aïllats, un camió per agafar les bosses de resta, un baül per les bosses de recollida selectiva i una màquina hidronetejadora per netejar els equipaments.  

El servei de neteja ha recollit aproximadament 3.500 quilograms de brossa a la zona de les platges després de la revetlla de Sant Joan d’aquesta passada nit. En total, entre la zona de platges i els carrers i places de la ciutat netejats, s’han recollit 7.000 quilograms de brossa.  

Segells de reconeixement d'administració oberta