Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2023 Denunciat l'autor d'un gran abocament incontrolat a Bonavista

Denunciat l'autor d'un gran abocament incontrolat a Bonavista

Denunciat l'autor d'un gran abocament incontrolat a Bonavista

El presumpte infractor, que havia buidat un pis al carrer sense complir la normativa municipal, s'enfronta a una sanció de fins a 4.001 €
11/05/2023

La Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana de Tarragona, en col·laboració amb el Departament de Neteja Pública, ha aconseguit localitzar i multar l’autor d’un abocament de mobles, bosses de la brossa i altres materials al mig del carrer.  

Els fets van ocórrer dijous 4 de maig al barri de Bonavista i un cop feta la investigació, arran d’una sèrie de comprovacions, s’ha pogut identificar i localitzar l’autor dels fets. Es tracta del propietari d’un pis proper que buidava l'immoble per un canvi de llogater, però sense complir cap normativa establerta en quan a l’ordenança municipal ni la Llei de residus.  

L’autor, que va reconèixer els fets, pot arribar a pagar fins a 4.001 € de sanció.  

214 sancions aquest 2023 

Des de principis d’any fins a mitjans d’abril, s’han interposat un total de 214 sancions. D’una banda, 33 sancions per incompliment de la Llei de residus, amb imports que van dels 1.000 als 4.001 €. I de l’altra, 181 sancions per l’incompliment de l’Ordenança de Convivència Ciutadana. D'aquestes, 31 són per realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització municipal i 147 s'han posat per llençar o abandonar a l’espai públic qualsevol tipus de residu.  

L’any 2022 es va imposar 452 sancions. D’una banda, 58 sancions per incompliment de la Llei de residus i de l’altra, 394 sancions per incompliment de l’Ordenança de ConvivènciaCciutadana, la majoria per abandonament en espais públics de qualsevol tipus de residu que hauria de ser lliurat al servei de voluminosos (262); també pel fet de realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització municipal (100); 29 per dipositar la brossa o les escombraries fora dels contenidors i 3 per dipositar la brossa o les deixalles en el contenidor de recollida selectiva diferent al què correspongui per raó de la seva matèria.  

Avisar d’incidències 

Des de l’Ajuntament es recorda a tots els ciutadans que cal una major sensibilització i cura per part de tothom, alhora que s’avisa que no complir amb les ordenances municipals, en aquest cas l’Ordenança General de Convivència Ciutadana, comporta aquestes sancions econòmiques que acabem de detallar. 

Recordem els serveis de què disposa l’Ajuntament per a la recollida de mobles i/o l’alerta d’incidències a la via pública:   

  • Telèfon verd. 
  • EPP. 
  • Telèfon de contacte Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana. La UMA posa a disposició el seu telèfon de contacte directe, amb la finalitat de realitzar denúncies anònimes, si s’escau, d’abocaments i voluminosos a la via pública, així com de resoldre dubtes, també de caràcter privat/anònim. S'accepta format trucada o WhatsApp. Telèfon: 673 752 103.
Segells de reconeixement d'administració oberta