Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2023 Es torna a activar el Pla d'Actuació Municipal per risc de ventades

Es torna a activar el Pla d'Actuació Municipal per risc de ventades

Es torna a activar el Pla d'Actuació Municipal per risc de ventades

També s'ha posat en marxa el protocol de l'Operació Iglú per protegir per persones sense sostre
19/01/2023

Davant l’alt risc de ventades a Tarragona la Conselleria de Protecció Civil ha tornat a activar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) en fase d'alerta pel risc de ventades. Així doncs es recomana a la població seguir els consells de prevenció, com no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes o terrasses, i en general anar amb compte amb els objectes susceptibles de caure a la via pública: 

 • Els parcs i jardins estan tancats de forma preventiva. La força del vent pot fer caure les branques o els arbres. 
 • Vigileu amb el mobiliari urbà, grues i contenidors de brossa i amb tot allò que el vent pugui fer caure. 
 • No us apropeu a esculleres, ni espigons, ni passejos marítims; les onades us poden arrossegar. 
 • No deixeu objectes ni testos a les terrasses o façanes. 
 • Si és imprescindible desplaçar-vos en vehicle, tingueu molta precaució, us podeu trobar amb obstacles a la via. 
 • Informeu-vos, estigueu atents a les prediccions meteorològiques i a l'estat de la xarxa viària. 
 • Seguiu les indicacions dels serveis d'emergència, de policia, protecció civil o mitjans de comunicació. 
 • Es recomana evitar l'accés dels escolars als patis o zones de lleure, per evitar el risc de caiguda d'elements estructurals o d'arbrat, durant els moments en que els efectes del vent puguin ser més forts. 
 • No us agrupeu en zones properes a tanques perimetrals, donat que podrien col·lapsar per l'acció de les ratxes del vent. 
 • Es recomana evitar la utilització d'instal·lacions esportives relacionades amb l'esport a l'aire lliure o en espais susceptibles d'exposició accidental a elements projectats o col·lapsats per la força del vent. 
 • Els recintes museístics de l'Amfiteatre, el Passeig Arqueològic i el Fòrum de la Colònia, també estaran tancats al públic fins que es desactivi el pla ventcat.  

També podeu consultar els consells d'autoprotecció a través de l'aplicació TGN Emergències, que us podeu descarregar gratuïtament al vostre dispositiu. 

En cas de necessitat, podeu trucar al telèfon d’emergències de la Generalitat, 112, o al de la Guàrdia Urbana de Tarragona, 092. 

Operació Iglú

Amb motiu de la baixada de les temperatures que es mantindrà en els propers dies, la Conselleria de Protecció Civil ha considerat oportú posar en marxa el protocol de l’Operació Iglú a Tarragona, que es troba activat de l’1 de desembre del 2022 al 31 de març d’enguany; per tal donar cobertura i protegir la salut i la integritat física de les persones sense sostre que es detectin a la via pública. Durant aquests dies ja s’ha començat a treballar en aquest sentit i ahir mateixla  Guàrdia Urbana va poder allotjar a tres persones.  

I així mateix, amb motiu del descens encara més aguditzat de les temperatures, el proper dilluns 23 de gener s’ha convocat una acció conjunta a partir de les 22 h de la nit oferint a aquelles persones que estiguin al carrer, un establiment per ser allotjats i no passar la nit a la intempèrie o si ho prefereixen, repartir-los mantes i aliments calents. Aquest servei el duran a terme diversos equips formats per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Creu Roja, el Departament de Protecció Civil i voluntaris que es vulguin adherir a la iniciativa. 

Segells de reconeixement d'administració oberta