Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament de Tarragona inicia les primeres accions legals contra l'ocupació delinqüencial

L'Ajuntament de Tarragona inicia les primeres accions legals contra l'ocupació delinqüencial

L'Ajuntament de Tarragona inicia les primeres accions legals contra l'ocupació delinqüencial

El consistori és pioner a donar compliment a la llei aprovada al Parlament el 15 de febrer que permet als ajuntaments agilitzar el desnonament d’ocupes conflictius
L'Ajuntament de Tarragona inicia les primeres accions legals contra l'ocupació delinqüencial Foto: Tjerk van der Meulen.
12/07/2023

L’Ajuntament de Tarragona inicia les primeres accions per desallotjar ocupes delinqüencials en virtut de l’aprovació al Parlament de Catalunya de la nova llei 1/2023, de 15 de febrer, que permet a ajuntaments prendre la iniciativa per agilitzar desnonaments davant l’ocupació delinqüencial quan els grans tenidors no fan cap acció legal per fer-los fora. 

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha explicat aquest dimecres que el passat 7 de juliol va signar dos decrets per iniciar el desallotjament d’ocupes delinqüencials a dos edificis de Campclar i la Part Baixa. “Apliquem la llei de forma absolutament transparent i garantista per fer prevaldre la seguretat i la convivència veïnal i som pioners a fer-ho”, ha assegurat Viñuales per explicar els detalls d’aquestes accions.

“Quan iniciem aquestes accions ho fem després de comptar amb nombrosos informes policials que acrediten l’activitat delinqüencial dels ocupes i que s’han esgotat totes les vies de mediació i negociació” ha afirmat l’alcalde, que ha afegit que existeix “la completa seguretat, gràcies a la coordinació amb Serveis Socials, que no hi ha situacions de vulnerabilitat en els casos en què s’actuarà”.

“Parlem de situacions extremes i fets delictius, que posen en perill la seguretat de veïns i veïnes i que han portat problemes que fins i tot han requerit tractaments mèdics: és un tema molt seriós sobre el qual no es pot frivolitzar” ha assegurat el batlle tarragoní. “Garantirem la seguretat i la convivència dels tarragonins i tarragonines quan els propietaris i grans tenidors no iniciïn les accions oportunes. Avui és un dia important per a Tarragona” ha conclòs.

Segells de reconeixement d'administració oberta