Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2023 Protecció Civil tanca a la seu d'Aspercamp el cicle de xerrades sobre el PLASEQTA i situacions de risc químic

Protecció Civil tanca a la seu d'Aspercamp el cicle de xerrades sobre el PLASEQTA i situacions de risc químic

Protecció Civil tanca a la seu d'Aspercamp el cicle de xerrades sobre el PLASEQTA i situacions de risc químic

Els col·lectius vulnerables són prioritaris a l’hora de difondre els consells i mesures d’autoprotecció
Protecció Civil tanca a la seu d'Aspercamp el cicle de xerrades sobre el PLASEQTA i situacions de risc químic Imatge de la formació d’aquest dilluns a Aspercamp, cedida pel Departament de Protecció Civil.
29/08/2023

El Departament de Protecció Civil de Tarragona, dins de la tasca de formació i informació adreçada als col·lectius identificats com a més vulnerables, va tancar ahir dilluns amb una xerrada a l’associació Aspercamp el cicle de conferències sobre el PLASEQTA i les mesures d’autoprotecció davant del risc químic. La xerrada també va abordar els sistemes d’avisos a la població i com funciona del sistema que permet enviar alertes massives als dispositius mòbils que s’activaria en cas d’emergència greu.

La xerrada es va realitzar al local de l’associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp), on estaven presents l’equip directiu, d’administració i de psicòlegs. L’associació està formada per persones amb síndrome d’Asperger (un trastorn de l’espectre autista amb nivell de suport 1 i 2) i les seves famílies.

Entre les persones que van rebre la formació hi havia aquells que són a la base de dades del sistema d’enviament de missatges de l’Ajuntament de Tarragona, anomenat ALERT24/X, i que, per tant, reben els comunicats de la Conselleria de Protecció Civil relacionats amb l’activació del Pla d’Emergències del municipi de Tarragona mitjançant un SMS, una trucada de veu i un correu electrònic. En aquestes notificacions se’ls informa de la situació de risc, de les mesures i consells d’autoprotecció i se’ls demana que es faci difusió a la resta de persones del seu grup o col·lectiu.

Formació sobre el PLASEQTA i les situacions de risc químic

Entre els centres on s’ha realitzat la formació, hi figuren l’Institut i l’Escola Campclar, el Centre Intress (Complex Educatiu), l’Escola Municipal de Música i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, així com associacions i centres d’educació especial com SOLC, Sant Rafael, Aurora o La Muralla. A més, el passat dimecres 19 d’abril l’equip del departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona va participar, com a observador, a l’activitat de simulacre de risc químic dut a terme pel personal del Complex Educatiu.

El Departament de Protecció Civil està treballant per iniciar al setembre un nou cicle de xerrades a centres educatius i entitats, continuant amb la tasca de formació, informació i conscienciació al voltant del risc químic a la ciutat de Tarragona.

Calendari d’activitats prèvies

Institut Campclar

11/4/2023

Xerrada

Centre Intress

17/4/2023

Xerrada

Escola Camp Clar

18/4/2023

Xerrada

Complex Educatiu

19/4/2023

Observadors simulacre

Associació Aurora

15/3/2023

Xerrada

CEE Sant Rafael

23/3/2023

Xerrada

Escola SOLC (monitors - menjador)

31/3/2023

Xerrada

Escola SOLC (monitors-equip directiu -professors)

18/4/2023

Xerrada

Escola d'Art

16/3/2023

Xerrada

Escola Municipal de Música

24/4/2023

Xerrada

Segells de reconeixement d'administració oberta