Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2024 Detinguda una persona per un delicte contra el dret dels treballadors en un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil de Tarragona

Detinguda una persona per un delicte contra el dret dels treballadors en un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil de Tarragona

Detinguda una persona per un delicte contra el dret dels treballadors en un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil de Tarragona

S'han inspeccionat tres establiments oberts al públic i s'han detectat dues persones sense contracte laboral
12/03/2024

Un operatiu policial compost per agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona i d'especialistes en Delictes contra les Persones de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Comandància, s’ha tancat amb la detenció d'un individu per un suposat delicte contra el dret dels treballadors.

L'operació es va iniciar el mes de novembre de 2023, després d’haver tingut coneixement que una persona podia estar sent explotada laboralment en un establiment obert al públic situat a Tarragona.

Després d'haver-se establert el contacte habitual entre ambdós cossos policials i, ja coordinats, es va iniciar una investigació que va indicar que un individu podia estar sent explotat laboralment, un cop es va comprovar que era la persona que obria i tancava el negoci, i que romania a l’establiment molt més temps del de la jornada laboral establerta legalment.

Com que existien indicis de la comissió d'un suposat delicte, es va acordar una inspecció en el negoci aquest 1 de març passat per part del grup investigador, acompanyats per tècnics de la Inspecció de Treball.

Quan els agents van localitzar la persona esmentada a l'interior del local, van confirmar que no tenia contracte laboral i es trobava en unes condicions restrictives respecte als seus drets laborals legalment reconeguts. Els agents van procedir a realitzar un "oferiment d'accions" com víctima de delicte.

El mateix grup investigador va dur a terme tres inspeccions més a altres establiments oberts al públic. Els agents van detectar una altra persona sense contracte, per la qual cosa es va aixecar acta per infracció administrativa en matèria laboral.

S'han obert diligències policials per un delicte contra el dret dels treballadors i s'ha detingut el presumpte responsable dels fets, un individu d'origen estranger, i un cop finalitzades es lliuraran al Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia dels de Tarragona.

La coordinació dels dos cossos policials, juntament amb el suport de la Inspecció de Treball, ha estat indispensable per al bon desenvolupament i el resultat positiu de l'operació.

Segells de reconeixement d'administració oberta