Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Agenda 2024 8M Presentació del Bloc Feminista. Les dones decidim: història i memòria del feminisme a Tarragona (1974-2001)

Presentació del Bloc Feminista. Les dones decidim: història i memòria del feminisme a Tarragona (1974-2001)

Cap a la fi dels setanta i en plena efervescència antifranquista i reivindicativa, un grup de dones de Tarragona –algunes, militants de partits polítics d’esquerra; d’altres, mestresses de casa; totes treballadores i amb diferents punts de partida– van constituir el moviment de dones.

L’any 1976, i després de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, un grup de dones va assumir la lluita per les reivindicacions de les dones organitzant-se de manera col·lectiva i funcionant en xarxa, una de les tradicions del moviment de dones al llarg de la història, i van crear el Bloc Feminista de Tarragona. Els seus objectius: el divorci, la pàtria potestat, l’avortament, l’anticoncepció, el coneixement del cos i la sexualitat ben entesa. D’aquesta manera, el moviment de dones a Tarragona començava a prendre forma i camí. S’elabora el llibre Les dones decidim. Història i memòria del feminisme a Tarragona (1974-2001) per deixar constància d’aquest Bloc Feminista.

El llibre compta amb la col·laboració de les autores Montserrat Duch, Meritxell Ferré, Sara Masalias, Mireia Ros i Joana Zapata. Relata la història del moviment feminista a Tarragona els últims anys del segle xx, fent incís en la trajectòria del Bloc Feminista i de l’Associació Catalana de la Dona, i donant veu a les dones activistes en el moviment social. Explica la història de les diverses organitzacions feministes de la ciutat.

Presentació del Bloc Feminista. Les dones decidim: història i memòria del feminisme a Tarragona (1974-2001)
Què
Xerrades i congressos
Quan
18/04/2024 18:00 to 20:00
Localització
Organitzat per 
Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta