Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Arrenca la primera edició del campus d'estiu Unidiversidad Enfocad

Arrenca la primera edició del campus d'estiu Unidiversidad Enfocad

Arrenca la primera edició del campus d'estiu Unidiversidad Enfocad

La iniciativa, organitzada per la Fundació ONCE, està adreçada a joves amb discapacitat intel·lectual
Arrenca la primera edició del campus d'estiu Unidiversidad Enfocad Foto: Tjerk van der Meulen.
11/07/2023

Aquest dimarts ha tingut lloc la inauguració del campus d'estiu Unidiversidad Enfocad 2023 que ha tingut lloc avui, dimarts 11 de juliol, a partir de les 12 h, a l’Ajuntament de Tarragona. Es tracta de la primera edició d’aquest campus organitzat per la Fundació ONCE i adreçat a joves amb discapacitat intel·lectual. Tarragona, mitjançant la Universitat Rovira i Virgili (URV), és la seu d’un dels quinze campaments inclusius que tenen lloc aquest estiu arreu de l’Estat espanyol en el marc d’aquest campus que, entre totes les universitats i entitats del tercer sector participants, aplega prop de 600 joves. En total, a Tarragona, han arribat una cinquantena de nois i noies.  

L'acte ha estat presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, que s'ha adreçat als joves participants recordant-los que "són un autèntic exemple a seguir, un exemple de superació i d'esforç". Viñuales els ha encoratjat a "gaudir d'aquest campus, formant-se, divertint-se i fent nous amics i amigues". 

"Des de la conselleria de Diversitat Funcional i Discapacitat apostem per la formació i la creació de llocs de treball perquè són una eina imprescindible per la plena inclusió", ha manifestat la consellera Cecilia Mangini per la seva banda. Mangini ha destacat "l'alegria i l'orgull que sentim en veure aquesta sala d'actes plena de joves universitaris, que són el present i el futur de la nostra societat".

La inauguració també ha comptat amb la participació de la cap de la Direcció d’Universitats de la Fundació ONCE, Silvia Lucía; la coordinadora del campus per part de la URV, Teresa Torres; el coordinador per part de la Universitat Alcalá de Henares, Augusto Jiménez;  el president del Consell social de la URV, Josep Poblet, i el president de Dincat, Jose Carlos Eiriz. L’acte, que ha comptat amb un punt lila d’informació, ha finalitzat amb l’actuació de la geganta inclusiva Frida

Segells de reconeixement d'administració oberta