Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat L’Ajuntament i La Muntanyeta signen l'acord de cessió de l'Edifici Blanc de Bonavista

L’Ajuntament i La Muntanyeta signen l'acord de cessió de l'Edifici Blanc de Bonavista

L’Ajuntament i La Muntanyeta signen l'acord de cessió de l'Edifici Blanc de Bonavista

Aquest gran projecte social permetrà ampliar i millorar la tasca de la Fundació i, al mateix temps, recuperar un edifici i un espai emblemàtic del barri
L’Ajuntament i La Muntanyeta signen l'acord de cessió de l'Edifici Blanc de Bonavista Foto: Mauri Fernandez
19/03/2015

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el representant de la Fundació Privada La Muntanyeta i director del centre, Jaume Marí Pàmies, han signat el contracte pel qual l’Ajuntament atorga la concessió per a l’ús privatiu de l’Edifici Blanc a La Fundació. Es tracta d’una finca ubicada al Camí de la Partió de Bonavista. L’Alcalde ha destacat la tasca conjunta feta entre entitats i administracions per tirar endavant aquest gran projecte social que permetrà ampliar i millorar la tasca de La Muntanyeta i, al mateix temps, recuperar un edifici i un espai emblemàtic del barri de Bonavista.

La Fundació La Muntanyeta convertirà l’Edifici Blanc de Bonavista en un equipament al servei de les persones amb discapacitat. La remodelació es tirarà endavant gràcies a una subvenció de 500.000 euros de la convocatòria de projectes del 0.7% de l’IRPF, i després que l’Ajuntament de Tarragona aprovés la cessió de l’edifici a la Fundació La Muntanyeta per un període de 50 anys.

Està previst que l'obra de rehabilitació es realitzi en tres fases. En la primera fase es crearan 12 places de residència i 16 de centre ocupacional. D’altra banda, s'està estudiant la possibilitat que també es pugui ubicar a l’Edifici Blanc el servei de Centre Ocupacional que, actualment, s’ofereix a les instal·lacions de Sant Pere i Sant Pau. En aquest supòsit, es crearien 12 places de residència i 40 de Centre Ocupacional.

Actualment, l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral – La Muntanyeta, gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La finalitat d’aquesta entitat sense ànim de lucre és la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i/o etiologies similars, i la garantia de l’exercici d’aquests drets, a més d’oferir-los tots els serveis necessaris per a la seva educació, atenció a la salut, atenció residencial, inserció social, inserció laboral, gaudiment de l’oci i temps de lleure i tot allò que permeti el seu desenvolupament i benestar de les seves famílies.

Segells de reconeixement d’administració oberta