Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat La Muntanyeta convertirà l'edifici blanc en un equipament al servei de persones amb discapacitat

La Muntanyeta convertirà l'edifici blanc en un equipament al servei de persones amb discapacitat

La Muntanyeta convertirà l'edifici blanc en un equipament al servei de persones amb discapacitat

Està previst que les obres de remodelació comencin a l’estiu del 2015
La Muntanyeta convertirà l'edifici blanc en un equipament al servei de persones amb discapacitat Foto: Mauri Fernandez
02/12/2014

 

La Fundació La Muntanyeta convertirà l’Edifici Blanc de Bonavista en un equipament al servei de les persones amb discapacitat. La remodelació es tirarà endavant gràcies a una subvenció de 500.000 euros de la convocatòria de projectes del 0.7% de l’IRPF, i després que l’Ajuntament de Tarragona aprovés la cessió de l’edifici a la Fundació La Muntanyeta. El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha destacat la tasca conjunta feta entre entitats i administracions per tirar endavant aquest gran projecte social que permetrà ampliar i millorar la tasca de La Muntanyeta i, al mateix temps, recuperar un edifici i un espai emblemàtic del barri de Bonavista. I ha afegit: “la cessió i el suport a La Muntanyeta ha comptat des del primer moment amb la unanimitat de tot el consistori”.

Per tal de gestionar amb èxit el projecte, l’entitat compta amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona per obrir un concurs d'idees. La finalitat del concurs és adjudicar el disseny i direcció d'obra a l'equip tècnic seleccionat.

Està previst que l'obra es realitzi en tres fases. En la primera fase es crearan 12 places de residència i 16 de centre ocupacional. D’altra banda, s'està estudiant la possibilitat que també es pugui ubicar a l’Edifici Blanc el servei de Centre Ocupacional que actualment s’ofereix a les instal·lacions de Sant Pere i Sant Pau. En aquest supòsit es crearien 12 places de residència i 40 de Centre Ocupacional.

Actualment, l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral – La Muntanyeta, gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La finalitat d’aquesta entitat sense ànim de lucre és la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i/o etiologies similars, i la garantia de l’exercici d’aquests drets, a més d’oferir-los tots els serveis necessaris per a la seva educació, atenció a la salut, atenció residencial, inserció social, inserció laboral, gaudiment de l’oci i temps de lleure i tot allò que permeti el seu desenvolupament i benestar de les seves famílies.

Segells de reconeixement d’administració oberta