Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Més de 400 persones omplen els jardins del Camp de Mart amb el lema 'Re-units som gegants, re-unides som gegantes'

Més de 400 persones omplen els jardins del Camp de Mart amb el lema 'Re-units som gegants, re-unides som gegantes'

Més de 400 persones omplen els jardins del Camp de Mart amb el lema 'Re-units som gegants, re-unides som gegantes'

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
Més de 400 persones omplen els jardins del Camp de Mart amb el lema 'Re-units som gegants, re-unides som gegantes' Foto: Marc Colilla.
03/12/2021

Aquest divendres s’ha celebrat una gran festa als jardins del Camp de Mart amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, on hi ha assistit més de 400 persones i nombroses entitats. La trobada ha començat amb un esmorzar de coca i xocolata i la benvinguda a càrrec de la consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal

A les 10.30 h s’ha fet la lectura compartida del Manifest elaborat i aprovat pel Consell Municipal de la Discapacitat que amb el títol Re-units som gegants, re-unides som gegantes, han llegit representants dels diversos grups polítics i els membres de les entitats Fundació Estela, Todos en Azul, Estefania Grangé, Club La Muralla, Fundació Onada, Once i Aspercamp.  

En la seva intervenció final l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s’ha mostrat molt satisfet de veure “compartint altra vegada un mateix espai totes les entitats implicades” i ha reiterat, després de sentir el manifest que “ens prenem molt seriosament les vostres paraules i entenem que tenim feina per fer, però tot l’Ajuntament sumarem esforços per fer una ciutat del tot inclusiva, equitativa, justa i digna”. 

La consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal, ha definit el dia “com un dia molt especial però alhora reivindicatiu”. Ha destacat la fermesa de totes les entitats, les famílies i sobretot les persones amb discapacitat, que “malgrat les enormes dificultats, son entitats compromeses amb la ciutat i amb la convicció que juntes, amb la complicitat de l’Ajuntament, podrem superar els enormes reptes que tenim davant”. Un dels més destacats, ha recordat “és la reactivació del Consell Municipal de la Discapacitat, un òrgan que considerem imprescindible per garantir la participació de tots els agents que actuen en l’àmbit de la salut mental i la discapacitat”. 

Seguidament la festa ha continuat amb una sèrie d’actes reivindicatius que ha tancat amb la ballada de la Geganta Frida, el Gegantó Sant Rafael i el grup de gralles i grallers del CPEE Sant Rafael.  

Les celebracions del dia clouran a les 20 h amb la il·luminació en taronja de les façanes de l’Ajuntament de Tarragona, l'Espai Jove Kesse, el Mercat Central, de la Torre dels Vents i l'Hospital de Santa Tecla. 

Consulteu el manifest en el format tradicional, amb el format de lectura fàcil i en pictogrames (en tots els casos, en PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta