Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Tarragona celebra aquest divendres el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Tarragona celebra aquest divendres el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Tarragona celebra aquest divendres el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Els jardins del Camp de Mart acolliran un acte festiu i reinvidicatiu amb la participació de prop de 400 persones
02/12/2021

Aquest divendres, 3 de desembre, a partir de les 9.45 h, iniciarà un gran acte festiu i reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es farà als jardins del Camp de Mart i on assistiran més de 400 persones. La trobada començarà amb un esmorzar de coca i xocolata i la benvinguda a càrrec de la consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal

A les 10.30 h tindrà lloc la lectura compartida del Manifest elaborat i aprovat pel Consell Municipal de la Discapacitat, amb el títol del lema d’enguany Re-units som gegants, re-unides som gegantes, que llegiran entre els representants dels diversos grups polítics i els membres de les entitats Fundació Estela, Todos en Azul, Estefania Grangé, Club La Muralla, Fundació Onada, Once i Aspercamp. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, tancarà la lectura del manifest.

Seguidament, a les 10.45 h hi haurà una acció reivindicativa a càrrec de la Fundació Estela sota el nom de Desitgem i seguim construint, mentre s’anirà construint un puzle gegant amb 22 peces que formaran un mural amb el lema d’enguany. A continuació, a les 11.15 h s’interpretarà conjuntament la cançó La Vacuna 2020 duta a terme per STO SOLC. I finalment, a les 11.25 h, l’acte clourà amb la ballada de la geganta Frida, el gegantó Sant Rafael i el grup de timbalers del CPEE Sant Rafael. 

L’acte complirà amb totes les mesures de seguretat de la COVID-19; serà interpretat en llengua de signes catalana i també hi haurà a disposició dels presents un manifest en lectura fàcil, braille i pictogrames. 

Les celebracions del dia clouran a les 20 h amb la il·luminació en taronja de les façanes de l’Ajuntament de Tarragona, l'Espai Jove Kesse, el Mercat Central, de la Torre dels Vents i l'Hospital de Santa Tecla. 

Segells de reconeixement d'administració oberta