Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2019 Avinyó estudia aplicar la campanya Respecta'm de Tarragona durant el festival de juliol

Avinyó estudia aplicar la campanya Respecta'm de Tarragona durant el festival de juliol

Avinyó estudia aplicar la campanya Respecta'm de Tarragona durant el festival de juliol

03/04/2019

Avinyó estudia aplicar la campanya Respecta’m de prevenció de conductes sexistes en l’oci de la ciutat durant el festival internacional que celebra aquesta ciutat francesa del 4 al 23 de juliol. Així li ha manifestat la regidora de Polítiques de les Dones, François Lichiere, i el regidor de Relacions amb les Ciutats Germanes, Jacques Montaignac, a la consellera Begoña Floria, que aquests dies participa a Avinyó en una jornada de treball per donar a conèixer les polítiques d’igualtat del consistori a la ciutat francesa d’Avinyó.

Durant aquesta trobada s’han treballat altres temes com les noves regulacions implementades en el servei públic —segons estableix la circular del 9 de març de 2018—, la tasca d’acompanyament a les víctimes, la designació d’un referent d’igualtat i les accions que es desenvolupen en formació i sensibilització dels agents. També s’ha fet un balanç amb les dades comparatives dels plans d’igualtat de gènere.

El tema que ha centrat més l’atenció dels responsables polítics francesos és la campanya Respecta’m. Begoña Floria ha explicat que un dels principals objectius de la campanya és ajudar a reconèixer els abusos sexuals de baixa intensitat, prevenir l'assetjament i apoderar les dones i el seu entorn perquè denunciïn i sancionin aquest tipus de conductes sexistes. D'aquesta manera i des de fa temps és com s’actua a Tarragona davant de pràctiques sexistes quotidianes que en molts casos s'entenen com a comportaments naturals i sobre els quals no existeix una consciència crítica del seu caràcter discriminatori: comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits, acorralaments o insistències davant d'una negativa. Moltes d'aquestes conductes acostumen a tenir lloc en jornades festives o en el marc de l'oci nocturn per la probabilitat que hi hagi alcohol o altres drogues. Per aquest motiu, els regidors d’Avinyó estan estudiant aplicar aquest protocol durant el reconegut Festival d’Avinyó, el més antic i de més tradició a França i que cada estiu aplega creadors i espectadors d’arreu del món.

 

Reunió amb deu entitats feministes

Per altra banda, la consellera Floria es reunirà aquesta tarda amb deu entitats feministes del municipi francès per, precisament, donar-los a conèixer els resultats de la campanya per evitar l’assetjament sexual i les conductes sexistes. 

Segells de reconeixement d’administració oberta