Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2020 La Conselleria de Feminismes i LGTBQ+ treballarà per la difusió i sensibilització feminista

La Conselleria de Feminismes i LGTBQ+ treballarà per la difusió i sensibilització feminista

La Conselleria de Feminismes i LGTBQ+ treballarà per la difusió i sensibilització feminista

Es presenta el programa d’actes amb motiu del Dia de la Dona
La Conselleria de Feminismes i LGTBQ+  treballarà per la difusió i sensibilització feminista Foto: Mauri
03/03/2020

La consellera de Feminismes i LGTBQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha presentat en roda de premsa els actes organitzats a la ciutat amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebrarà el 8 de març. A més, ha explicat la tasca desenvolupada per la seva Conselleria, de nova creació en aquesta legislatura, i ha subratllat que “l’objectiu és treballar per la difusió i sensibilització feminista”.

Ha assenyalat que la Conselleria de Feminismes i LGTBQ+ ha reorientat la línia que s’havia seguit fins ara “per tal d’incloure unes polítiques més àmplies i avantguardistes dels feminismes, com són: una mirada no binària, perspectiva interseccional i polítiques orientades cap a tota la població”.

Ha destacat que en els darrers mesos s’ha presentat el diagnòstic sobre la població LGTBI a Tarragona en els àmbits de l’ocupació i la seguretat, i properament s’iniciarà la segona fase. També s’està finalitzant el diagnòstic del protocol d’oci nocturn, que s’ha fet de manera participativa. “Hem convertit el punt lila en punt lila i arc iris” i “hem canviat de nom la campanya 'Respecta’m' per 'Respecta', perquè es veia la necessitat de dirigir el missatge directament a les persones que podien esdevenir agressores i fer-los un imperatiu directament”.

Altres accions desenvolupades per la Conselleria han estat: aprovar diversos noms de dona a carrers de la ciutat, com Elisa Cardona, Pilar Pradells i Neus Català; aprovar el Pla d’igualtat de l’Ajuntament i promoure que es desenvolupi a les empreses municipals; crear una llista participativa de Spotify amb música feminista, i  treballar en coordinació amb els diferents serveis de l’Ajuntament per enfocar l’abordatge de les polítiques feministes i el tracte de la violència de gènere.

Pel que fa a la programació, elaborada conjuntament per diverses conselleries de l’Ajuntament i entitats de la ciutat, cal destacar un any més la presentació de nous punts de llibre, exposicions i actes per a tota la ciutadania a l’entorn de les dones, així com la celebració institucional amb la lectura del manifest, que enguany es farà aquest divendres, 6 de març, a les 13 h, a la plaça de la Font, i la manifestació unitària, que serà diumenge, dia 8, des de la plaça de la Imperial Tàrraco, organitzada per la plataforma 8M.

Com ja està sent una tradició, enguany també s’han convocat el Concurs de Relats de Dones, que aquest 2020 arriba a la 20 edició, i el 3r Concurs de Còmics per la Igualtat, els premis dels quals s’atorgaran el dijous 12 de març, a les 12 h, al saló de plenaris de l’Ajuntament.

Un dels primers actes que es faran és una exposició doble, que la Conselleria de Cooperació ha organitzat conjuntament amb la d’Igualtat i que s’inaugurarà demà dimecres, 4 de març, a les 18 h, al Pati Jaume I.

D’una banda, es presenten un any més els punts de llibre "Dones tarragonines", que és un projecte de reconeixement de valors socials que va sorgir del Consell Municipal de les Dones l'any 2011. Enguany es faran visibles la vida i el perfil de trenta-vuit dones, que ens expliquen com s’han destacat dins la vida econòmica, sanitària, política i cultural per reivindicar una denúncia contra qualsevol mena de violència masclista, que impedeix el desenvolupament de valors, drets i llibertats.

L’altra mostra que es podrà veure des de dimecres fins al 10 de març és el recull de fotografies d’Ester Pérez, que, sota el títol "Defensores del Cos-Territori", explica la lluita de dones indígenes maies, lenques i garífunes a Guatemala i Hondures contra les diferents violències que les travessen de manera interrelacionada a casa, a les comunitats i al seu territori.

Així mateix, com a acte destacat, el dijous 5, a les 12 h, s’inaugurarà el mural feminista que s’està fent a la plaça de la Dona Treballadora, al carrer d'Ixart.

Podeu consultar tota la programació a la pàgina web que s’ha creat amb tots els actes amb motiu del Dia de la Dona. 

Segells de reconeixement d'administració oberta