Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2021 El Punt Lila i Arc Iris de l'Ajuntament, present durant Santa Tecla per prevenir les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques

El Punt Lila i Arc Iris de l'Ajuntament, present durant Santa Tecla per prevenir les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques

El Punt Lila i Arc Iris de l'Ajuntament, present durant Santa Tecla per prevenir les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques

Paral·lelament, el Komando Nits Q ofereix assessorament i eines al jovent per gestionar l'oci amb responsabilitat
El Punt Lila i Arc Iris de l'Ajuntament, present durant Santa Tecla per prevenir les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques Foto: Manel R. Granell.
20/09/2021

Com ja es va fer durant les festes de Sant Magí, el Punt Lila i Arc Iris de l'Ajuntament de Tarragona està actiu durant aquestes festes de Santa Tecla per tal d'informar, assessorar i acompanyar al voltant de les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques a diferents espais d'activitat.

El Punt Lila i Arc Iris està emmarcat dins del protocol municipal d’actuació davant les violències sexuals i LGBTIQfòbiques a Tarragona, l'objectiu del qual és reduir les violències sexuals als espais d’oci festiu a Tarragona i promoure espais lliures de sexisme. Dins del protocol, es defineix el Punt Lila i Arc Iris com un dispositiu de suport en festes i serveix de punt principal de coordinació i centralització de les intervencions. Es tracta d'un lloc on, a banda d'informar i assessorar, es treballa la detecció de casos i situacions i s'ofereix una primera atenció per a les persones que han patit aquests tipus d'agressions, així com una posterior recuperació i derivació a altres serveis públics o entitats del territori.

Paral·lelament, el Komando Nits Q també està fent sortides durant les festes per oferir eines al jovent per tal que puguin gestionar l'oci amb responsabilitat.

Els dos serveis, impulsats des de la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament, tenen previstes les següents actuacions durant els propers dies:

Dilluns 20 de setembre

  • 22 h. Sortida del Punt Lila i Arc Iris. Itinerant.  
  • 22 h. Sortida del Komando Nits Q.

Dimarts 21 de setembre

  • 21.30 h. Teatre Auditori del Camp de Mart. Punt Lila i Arc Iris al concert de Roba Estesa i la Balkan Paradise Orchestra. 

Dimecres 22 de setembre

  • 22 h. Sortida del Punt Lila i Arc Iris. Itinerant. 
  • 22 h. Sortida del Komando Nits Q.

Cal recordar que durant els primers dies de les festes, del 16 al 19 de setembre, el Punt Lila i Arc Iris ha estat present a La Terrasseta, a la Festa per a Tothom i al recital de flamenc de Juan Manuel Mora i Manuel Gerena.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta