Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2021 En marxa el Quiosquet, un nou espai de dinamització, prevenció i oci

En marxa el Quiosquet, un nou espai de dinamització, prevenció i oci

En marxa el Quiosquet, un nou espai de dinamització, prevenció i oci

La Conselleria de Feminismes i LGBTIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimarts l’equipament, ubicat a la Rambla Nova
En marxa el Quiosquet, un nou espai de dinamització, prevenció i oci Imatge Ajuntament
20/07/2021

La consellera de Feminismes i LGBTIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, ha presentat aquest dimarts 20 de juliol el Quiosquet, un nou espai de dinamització, prevenció i oci ubicat a la Rambla Nova, al tram del col·legi Teresianes. Durant l’acte, Pastó ha manifestat que “aquest espai de salut, sensibilització i prevenció és una mostra més del compromís del govern municipal amb la lluita feminista i amb la defensa dels drets del col·lectiu LGBTIQ+”.

El Quiosquet és un espai de treball interdepartamental de l’àrea de Ciutadania on conflueixen línies de programa per promoure un marc d’actuació comuna en la millora de la informació, atenció, dinamització i orientació al voltant de la prevenció de consums, de la reducció de riscos i prevenció de l’assetjament i violència masclista i de la vinculació de la població amb el seu entorn i comunitat.

Aquest espai polivalent funcionarà com a recurs d’intervenció transversal en què es programaran activitats i accions d’informació i sensibilització comunitària. També s’hi facilitarà informació de les activitats de l’àrea de Ciutadania i es farà difusió de les campanyes que es desenvolupin. Així mateix, les entitats de la ciutat podran demanar, prèvia sol·licitud i d’acord amb els criteris d’ús, la utilització d’aquest equipament, que serà supervisada pels equips responsables de la gestió del espai.

La gestió de l’espai estarà externalitzada i liderada per la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+, i cadascun dels àmbits d’intervenció comptaran amb els equips tècnics responsables dels departaments participants: Prevenció d’addiccions, Joventut, Capacitats Diverses i Centres Cívics. D’aquesta manera, el Quiosquet acollirà activitats pròpies de l’àrea de Ciutadania, com ara tastets de programació de Centres Cívics, activitats de les programacions de Joventut o presentacions d’activitats de Cooperació i a la vegada albergarà el Punt Lila i Arc Iris de la ciutat.

El Quiosquet està lligat a la subvenció estatal CONECTA 3, Programa per a la prevenció, sensibilització i promoció de la salut en contextos d’educació, cultura i comunitat, convocatòria 2020-2021, del Ministeri de Sanitat. També es comptarà amb la subvenció del Contracte Programa de la Generalitat 2020-2021, així com amb les transferències de la Secretaria d’Estat d’igualtat i contra la violencia de gènere per al desenvolupament de noves o ampliades competències reservades a les volències locals en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Segells de reconeixement d’administració oberta