Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2021 Tarragona celebra el 28 de juny el Dia Mundial de l'Alliberament Sexual i de Gèneres

Tarragona celebra el 28 de juny el Dia Mundial de l'Alliberament Sexual i de Gèneres

Tarragona celebra el 28 de juny el Dia Mundial de l'Alliberament Sexual i de Gèneres

El Punt Lila i Arc Iris, la lectura del Manifest i la il·luminació de la façana de l’Ajuntament seran els actes del dia
Tarragona celebra el 28 de juny el Dia Mundial de l'Alliberament Sexual i de Gèneres Cartell activitats del Dia Mundial de l'Alliberament Sexual i de Gèneres
25/06/2021

Tarragona celebrarà el proper dilluns 28 de juny el Dia Mundial de l’Alliberament Sexual i de Gèneres amb una sèrie d’actes organitzats pel SAI Tarragona, el Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gèneres de l’Ajuntament de Tarragona.

Els actes commemoratius de la jornada tindran lloc a la plaça de la Font i començaran a les 10 h amb la instal·lació d’un punt d’informació amb el Punt Lila i Arc Iris de l'Ajuntament, que romandrà a la plaça fins a les 14 h. A les 12 h tindrà lloc davant de l’Ajuntament la lectura del manifest del Dia del Mundial de l’Alliberament Sexual i de Gèneres i finalment a les 20 h es procedirà a l’encesa de llums de la façana de l’Ajuntament amb els colors de la bandera LGBTIQ+.

Els actes al voltant del Dia Mundial de l’Alliberament Sexual i de Gèneres van començar a Tarragona el passat 18 de juny i finalitzaran el dia 30 del mateix mes amb la presentació dels deu primers minuts del documental Tarragona no era una festa, que narra la història de la realitat LGBTIQ a Tarragona. L’acte tindrà lloc a les 19 h a l’Antiga Audiència i anirà a càrrec d’Oriol Grau, Xavier Salsench, Mónica López, Adrià Targa, Inés Olondriz i Jordi Roig. Per assistir-hi cal realitzar inscripció prèvia a l'email: sai@tarragona.cat.

Cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (EUA), l’any 1969, que van marcar l’inici de l’alliberament homosexual i trans. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se, demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits. Des d’aleshores, s’han fet molts passos endavant i Catalunya s’han reconegut aquests drets amb l’aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, i la posada en marxa de la primera xarxa pública de serveis d’atenció integral LGBTI, com és el SAI Tarragona.

 

Exposició “Amb Orgull”

 

Des del SAI Tarragona, també s’impulsa l’exposició fotogràfica “Amb Orgull”, organitzada per Mark Alter amb la col·laboració dels artistes: Nerea Asorey, Erika, Irene Espiazu, Mercè Aragonés, Maria Garcia, Elena Llurba i Marçal Ollé. La mostra, que té com a objectiu donar visibilitat al col·lectiu LGBTIQ+ i tractar temes com l’amor, la sexualitat l’homofòbia o el gènere, es pot visitar a l’antiga Facultat de Lletres (plaça Imperial Tàrraco) ​fins al 4 de juliol.

La idea per dur a terme aquesta exposició va sorgir a partir d’uns treballs que va realitzar Mark Alter al cicle de fotografia a l’escola d’art de Tarragona per a un projecte fotogràfic, en què va treballava la idea de gènere, retratant persones trans, no binàries i persones del col·lectiu LGBTIQ+. Després, per a l’assignatura d’audiovisuals, va realitzar l’obra "Little Monsters", un vídeo amb imatges d’arxiu que mostren l’evolució del col·lectiu des dels disturbis de Stonewall fins a arribar a grans icones com Lady Gaga.

Segells de reconeixement d'administració oberta