Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2023 El programa Temps x Cures ofereix un nou servei per afavorir la conciliació familiar

El programa Temps x Cures ofereix un nou servei per afavorir la conciliació familiar

El programa Temps x Cures ofereix un nou servei per afavorir la conciliació familiar

S'anomena Dona't Vida i tindrà lloc en quatre centres escolars fora de l'horari lectiu
22/11/2023

El programa Temps x Cures impulsat per la Conselleria d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona posa en marxa el Dona't Vida, un nou servei d'acollida i canguratge més enllà de l'horari lectiu que s'ubicarà en quatre centres educatius. El servei es posarà en marxa el pròxim dilluns 27 de novembre, s'allargarà durant tot el curs escolar i se'n podrà beneficiar qualsevol infant a partir de tres anys independent de l'escola on estigui matriculat. Els centres que ofereixen aquest servei i els horaris d'acollida i canguratge són els següents:

  • Escola Saavedra: de 17.30 h a 20 h. 
  • Escola Marcel·lí Domingo: de 17 h a 20 h.
  • Escola Sant Salvador: de 8 h a 9 h.
  • Escola Campclar: de 8.30 h a 9.30 h i 16.30 h a 19 h.

"Estem molt contentes de poder anunciar aquest nou servei que, per primera vegada, arriba al centres escolars. Amb el Dona't Vida, impulsem i ampliem els serveis adreçats a facilitar la conciliació de la vida personal i familiar", ha destacat la consellera d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona, Cecilia Mangini, qui ha subratllat que aquest projecte s'emmacarca en la voluntat "d'avançar en la corresponsabilitat pública envers les cures". 

També a partir del pròxim 27 de novembre, es tornarà a posar en marxa el servei Espais Respir que es va iniciar el passat estiu. En període escolar, aquests espais de joc i canguratge s'oferiran els dissabtes de 9.30 a 13.30 h i durant les vacances de Nadal, Setmana Santa i el mes de juliol. Els Espais Respir s'ubicaran als centres cívics de Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Bonavista i Sant Salvador.

En paral·lel, continuaran en funcionament els serveis de canguratge encaminats a facilitar la participació en les activitats organitzades o en les quals participa l'Ajuntament de Tarragona. Aquest serveis tenen lloc a les instal·lacions de Tarragona Esports, als centres cívics, als serveis d'ocupació, al Palau Firal i de Congressos i a centres culturals, entre altres espais municipals. Des que es va posar en marxa, el setembre de l'any passat, més de 280 infants han fet ús d'aquests serveis de canguratge. 

Les inscripcions, gratuïtes, per utilitzar qualsevol d'aquests serveis del programa Temps x Cures es poden fer, a partir demà, dijous 23 de novembre, a través de d'aquesta pàgina web de l'Ajuntament de Tarragona, del correu electrònic tempsdecures@tarragona.cat i trucant o enviant un whatsapp al telèfon  677 678 548.

Segells de reconeixement d'administració oberta