Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2024 S’inaugura el Festival Teta al Camp de Mart

S’inaugura el Festival Teta al Camp de Mart

S’inaugura el Festival Teta al Camp de Mart

Viñuales: "Tarragona s'ha convertit en una referència d’expressió del feminisme"
31/05/2024

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest divendres 31 de maig a la tarda la inauguració oficial del festival feminista Teta de Tarragona destacant que es tracta d'una cita “més que consolidada a la nostra ciutat".

"Gràcies a la gent que hi ha al darrere treballant a peu de canó, ens hem convertit en una autèntica referència d’expressió, celebració i reivindicació del feminisme”, ha subratllat. Viñuales, presentat per Lucía Lijtmaer i Isa Calderón, creadores del famós podcast Deforme Semanal Ideal Total, ha afegit que aquest festival "demostra que juntes podem reforçar la lluita per ser lliures de discriminacions i violències masclistes i remar a favor de la inclusió”.

Per la seva banda, la consellera d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona, Cecilia Mangini, ha destacat “el poder transformador de l'art i la cultura en la lluita feminista per la igualtat de gènere”. “Aquest festival és un espai on la música es converteix en una eina de resistència, un vehicle per a l'expressió de les nostres veus i experiències, i una plataforma per donar visibilitat el talent de les dones”, ha subratllat. El lema del festival, La música que mou el món, integra un programa divers amb molt de talent feminista. “Gaudirem de grans actuacions, d'artistes increïbles, com aquestes dues meravelloses presentadores, artistes que desafien les normes, trenquen barreres i ens inspiren a tots i totes amb la seva creativitat i valentia”, ha conclòs Mangini. 

Un festival ple de talent

A l'inici de l'acte d'inauguració, els artistes Lúa Mosquetera i Pablo Seijas han ofert un aperitiu del contingut del Teta amb una actuació poètica musical. “Ens ha impressionat la qualitat artística i humana del festival feminista Teta i tot l'entorn de Tarragona”, han valorat les sobre la seva presència al festival. 

El tret de sortida de l'esdeveniment, que s'allargarà fins demà a les 00 h, també ha comptat amb el recital de Patas Arriba. Al llarg d'aquesta tarda també s'oferirà el monòleg de l'actriu, escriptora, humorista i activista antiracista Assari Bibang, i l'actuació de l'esmentada artista multidisciplinar Lúa Mosquetera. Com a cirereta del pastís, la sessió nocturna es tancarà amb la polièdrica DJ Luna.

Demà dissabte 1 de juny, a més a més de la coneguda cantant d’inspiració flamenca María José Llergo, el cartell ofereix una gran varietat de propostes i els concerts de Muchapepper, Chica Sobresalto i Ketekalles. Tota l'oferta cultural és gratuïta, excepte els quatre concerts previstos dissabte a la tarda-nit que es venen amb un tiquet únic de 15 euros.

Tota la informació del festival al tetafest.com

 

Segells de reconeixement d'administració oberta