Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2021 L'obra teatral 'Yo. A Mí. De Mí' es veurà a Tarragona amb motiu del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones

L'obra teatral 'Yo. A Mí. De Mí' es veurà a Tarragona amb motiu del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones

L'obra teatral 'Yo. A Mí. De Mí' es veurà a Tarragona amb motiu del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones

El muntatge de la companyia emergent de Madrid La Jabata Producciones es representarà al Teatre Metropol el 26 de novembre
08/11/2021

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i altres departaments de l’Ajuntament de Tarragona oferiran una programació durant tota la setmana amb l’objectiu de donar visibilitat i sensibilitzar a l’entorn de les situacions de violència en què es troben les dones. Un dels actes més destacats serà la representació teatral Yo. A Mí. De Mí, de la companyia emergent La Jabata Producciones, de Madrid, que es podrà veure al Teatre Metropol el 26 de novembre.

Yo. A Mí. De Mí és la primera producció de la companyia madrilenya, que la va estrenar al festival Surge de Madrid el 2019 i que ara inicia la temporada 2021-2022 precisament a Tarragona, després d’haver acabat les funcions al Teatro Luchana de Madrid i finalitzada la residència artística de la companyia a la Casa de la Cultura Ecuatoriana amb el seu segon espectacle, Incondicional.

Segons explica la mateixa companyia, “després de dos anys d’evolució i feina, Yo. A Mí. De Mí comença la temporada 2021-2022 enfocada a nivell nacional i amb una projecció social, embarcant-se així en col·laboracions amb espais d’igualtat i amb centres educatius dins de l’àmbit de l’educació afectiva i sexual entre els joves”.

L’obra presenta una història entre la tragèdia i la comèdia amb tres dones protagonistes que es coneixen des de la infantesa. Durant la representació, les tres protagonistes interpreten cançons que remeten a la infància i que es converteixen en el fil conductor del muntatge. Quan les tres amigues creixen, pateixen diferent tipus de violència de gènere que l’obra posa de manifest perquè, tal com explica el SIAD, “com a societat, siguem sensibles per reconèixer, intervenir i condemnar les violències per tal que la societat pugui alliberar-se d’aquest mal endèmic”.

El SIAD és un servei integrat en el departament de Polítiques d’Igualtat de la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ que ofereix atenció i assessorament a les dones en qualsevol aspecte de la seva vida i que també treballa un seguit d'accions amb l’objectiu de donar visibilitat i generar sensibilització social entre la ciutadania davant de les situacions de violència en què es troben les dones, ja siguin socials, econòmiques, estructurals, masclistes, de gènere, etc.

‘Yo. A Mí. De Mí’. La Jabata Producciones

  • 26 de novembre del 2021, 19.30 h.
  • Teatre Metropol.
  • Entrada gratuïta.
  • Invitacions disponibles des del 10 de novembre (a partir de les 11 h).  a https://entrades.tarragona.cat/ Espectacle a partir de 16 anys.
Segells de reconeixement d'administració oberta