Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2023 La interculturalitat serà l'eix principal dels actes al voltant del 8M a Tarragona

La interculturalitat serà l'eix principal dels actes al voltant del 8M a Tarragona

La interculturalitat serà l'eix principal dels actes al voltant del 8M a Tarragona

Una vintena d’activitats fins al 26 d’abril configuren el programa de la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament per commemorar el Dia Internacional de les Dones
La interculturalitat serà l'eix principal dels actes al voltant del 8M a Tarragona Foto: Tjerk van der Meulen.
28/02/2023

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimarts la programació d’enguany amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Per al 2023, la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ ha continuat el treball des del punt de vista de la interseccionalitat i la interculturalitat serà l’eix conductor d’una bona part de les vint activitats que configuren el programa. Els actes començaran ja el 4 de març amb la inauguració de l’exposició “Tropical, un año de sabores y recuerdos” a l’Antic Ajuntament i finalitzaran amb l’acte d’entrega dels premis de Relats de Dones i Còmics per la Igualtat, el 26 d’abril.

Durant la presentació dels actes en roda de premsa, la consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, ha expressat que “el programa de 2023 aborda moltes de les problemàtiques que avui experimentem les dones, però se centra especialment a explicar les que pateixen les dones migrants o les dones racialitzades i per tant, aborda el feminisme des de la interseccionalitat que requereix una realitat intercultural i complexa”.

Entre els actes més destacats del programa hi ha, per al 7 de març, la presentació del fanzín del Bloc Feminista, que comptarà amb les intervencions de Montserrat Duch, Meritxell Ferré, Sara Masalias, Mireia Ros i Joana Zapata. Per al mateix 8 de març, a més de la manifestació, que partirà de la plaça Imperial Tarraco a partir de les 12 h i la lectura del manifest mitja hora abans a l’Ajuntament, destaca la inauguració al Pati Jaume I de l’exposició al voltant de Nativitat Yarza, qui va ser la primera alcaldessa escollida democràticament a Catalunya, l’any 1934.

Reconeixements, interculturalitat i relats per a després del 8M

La programació continuarà passat el Dia Internacional de les Dones amb l’acte d’entrega dels punts de llibre “Dones Tarragonines”, que enguany han comptat amb un procés obert a la ciutadania per proposar els noms de dones que han destacat per la seva trajectòria a Tarragona. La presentació tindrà lloc el 9 de març al Centre Cultural Antic Ajuntament. Les dones reconegudes en els punts de llibre d’enguany són Roser Vidal Font, Viviana de Salvador Deop i Ascensión Callejero Sebastiá.

Entre els actes al voltant de la interculturalitat, destaquen la projecció del documental Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren? el 14 de març; l’acte “Coneixem el racisme envers la comunitat aisaticodescendent?”, amb un monòleg de Sònia Masuda i xerrada de Leayo Rovera; la xerrada “Gènere, interculturalitat i construcció de l’altre”, el dia 21; l’espectacle familiar Cuentos desde la periferia, de la companyia No es País Para Negras, al Teatret del Serrallo el 4 d’abril; i la presentació del llibre Marrón, de Rocío Quillahuaman, el 18 d’abril a la llibreria La Capona.

El programa finalitzarà el 26 d’abril al vestíbul del Teatre Tarragona amb l’entrega dels premis dels certàmens Relats de Dones i Còmics per la Igualtat, consolidats com una iniciativa que promou la creativitat literària i fomenta la visibilitat de les dones creadores.

Consulteu totes les activitats previstes amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2023.

Segells de reconeixement d'administració oberta