Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2023 L'Ajuntament obre a la ciutadania el procés per proposar les protagonistes de la sèrie "Dones Tarragonines"

L'Ajuntament obre a la ciutadania el procés per proposar les protagonistes de la sèrie "Dones Tarragonines"

L'Ajuntament obre a la ciutadania el procés per proposar les protagonistes de la sèrie "Dones Tarragonines"

Les candidatures de dones que es vol que siguin reconegudes en la col·lecció de punts de llibre es poden trametre al web municipal fins al 15 de febrer
25/01/2023

Per primer cop, la col·lecció de punts de llibre “Dones Tarragonines”, nascuda per reconèixer els valors socials de les dones de Tarragona, s’obrirà a la ciutadania en general per tal que pugui proposar noms de dones que vol que protagonitzin els propers números de la sèrie.

La Conselleria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament i el Consell Municipal de Dones han volgut per a enguany obrir a la participació ciutadana el procés per escollir els nous noms de la col·lecció, entenent, segons explica la consellera de Feminismes i LGTBIQ+, Cinta Pastó, que “la implicació ciutadana en el reconeixement a les dones tarragonines que han destacat pels seus valors socials amplifica l’abast d’aquesta distinció i la fa més democràtica i visible”.

Les propostes es poden fer de forma telemàtica al web www.tarragona.cat/donestarragonines fins al 15 de febrer. Els criteris per a la presentació de les propostes són que es tracti de dones amb aportacions significatives en qualsevol àmbit de la vida pública i que siguin de Tarragona o amb una forta vinculació amb la ciutat. Les candidatures s’hauran de presentar acompanyades d’una justificació dels fets que les motiven i del consentiment de les dones proposades.

Un cop acabat el termini de presentació de candidatures, un comitè de persones expertes, format per membres del Consell Municipal de Dones de Tarragona, valorarà les propostes tenint en compte que compleixin els requisits que marquen les bases, la idoneïtat de la proposta, la rellevància pública en clau ciutadana de la candidata i que no hagi estat escollida en alguna de les edicions anteriors.

Cada any la sèrie reconeix de tres a quatre dones que tenen o han tingut aportacions significatives per a la ciutat de Tarragona i destaquen per la seva tasca personal, laboral o d'activisme social que ha contribuït en la millora de la vida econòmica, política, educativa, social, veïnal, cultural o mediambiental. Des de 2011, any de creació de la col·lecció, 43 dones han estat reconegudes per la seva trajectòria en un total de 42 punts de llibre.

Segells de reconeixement d'administració oberta