Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2023 Repintat el mural feminista del passeig de les Palmeres

Repintat el mural feminista del passeig de les Palmeres

Repintat el mural feminista del passeig de les Palmeres

Les artistes Núria Jové i Emma Rodríguez del Pozo són les autores de l’obra, dedicada a les protagonistes dels punts de llibre Dones Tarragonines
27/03/2023

Aquest cap de setmana s’ha repintat el mural feminista ubicat al passeig de les Palmeres. Les artistes Núria Jové i Emma Rodríguez del Pozo són les autores de l’obra, dedicada a les protagonistes de la col·lecció de punts de llibre Dones Tarragonines, que edita la Conselleria d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona.

L’obra subtsitueix la que ja ocupava el mur del passeig de les Palmeres i que es va pintar a l’any 2020. Al nou mural hi ha una figura central feminista inspirada en el quadre La llibertat guiant el poble, d’Eugène Delacroix i envoltada pels noms de les dones que han estat reconegudes durant aquests anys als punts de llibre per haver tingut rellevància a la ciutat.

Durant la visita al mural aquest passat diumenge, la consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, ha agraït el treball de les pintores i ha reivindicat l’art com a forma de “visibilització i empoderament femení”.

Segells de reconeixement d'administració oberta